Punt divers

Uns 120 alumnes dels centres educatius del Sobirà participen en una jornada de prevenció de drogoaddicció

El Centre Natura Caixa Catalunya que hi ha a les Planes de Son, al Pallars Sobirà, ha acollit unes jornades de sensibilització sobre els riscos de la drogoaddicció adreçades a estudiants dels instituts de secundària del Pallars Sobirà. En concret, han assistit 120 alumnes de 3r i 4rt d'ESO de l'Hug Roger de Sort i el SES Morelló d'Esterri d'Àneu. Els alumnes han assistit a la xerrada 'Drogues, prevenció d'infraccions i situacions de risc', impartida pels Mossos d'Esquadra. Tot seguit han realitzat activitats programades per l'Obra Social de Caixa Catalunya amb motiu de la jornada per a la sensibilització entorn la biodiversitat i el medi natural. Finalment s'ha escenificat l'obra 'No em ratllis'.

L'obra interpreta esquetxos de situacions quotidianes amb consum d'addiccions amb els joves com a protagonistes. La jornada s'emmarca dins el programa de Salut i Escola del Departament de Salut, que pretén millorar la salut dels adolescents mitjançant accions de promoció, de prevenció de les situacions de risc i l'atenció precoç dels problemes relacionats amb la salut mental, l'afectiva i la sexual, el consum de drogues, alcohol i tabac. Aquest programa es porta a terme en col·laboració amb els centres educatius i els serveis de salut comunitària presents en el territori. En l'organització d'aquesta jornada hi han participat tècnics de joventut del Consell Comarcal del Pallars Sobirà, els tutors dels dos instituts, tècnics de joventut dels ajuntaments, membres dels Mossos d'Esquadra de Sort i les dues infermeres del Programa Salut i Escola (PSIE) i l'Obra Social de Caixa Catalunya.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.