Punt divers

Un dels bombers morts a l'incendi dels Ports es plantejava deixar la unitat d'alt risc

Un dels bombers que ahir dimarts a la tarda va morir en l'incendi que crema als Ports, Ramon Espinet, de Palau d'Anglesola (Pla d'Urgell), es plantejava deixar la unitat d'alt risc del Grup de Recolzament d'Actuacions Forestals (GRAF) perquè tenia un nen de 15 mesos i considerava que per la seva edat, 47 anys, ja li tocava. Així ho ha explicat a l'ACN, l'alcaldessa d'aquest municipi, Carme Tàpies, que coneixia el bomber i li havia explicat feia unes setmanes. Segons Tàpies, Espinet volia tornar a ocupar la plaça que tenia al parc de bombers de Mollerussa ja que actualment estava destinat voluntàriament la unitat dels GRAF que hi ha a Balaguer.

La commoció i resignació era evident aquest dimecres al matí entre els veïns de Palau d'Anglesola, el municipi originari de Ramon Espinet, un dels bombers morts en l'incedi que crema als Ports, concretament al terme municipal d'Horta de Sant Joan (Terra Alta). Segons l'alcaldessa de Palau, Espinet feia uns anys que vivia a Mollerussa amb la seua dona i el seu fill de 15 mesos, però la seva voluntat era tornar al seu poble natal, on s'estava arreglant un pis, i on fins hi tot ja havia inscrit el seu fill a la guarderia.Carme Tàpies ha explicat que Ramon Espinet era una persona molt vinculada al Palau d'Anglesola, coneguda per tots els veïns i participativa amb moltes de les activitats socioculturals que s'hi porten a terme. De fet, recentment havia començat a impartir classes de Tai-chi al pavelló del municipi i ho feia de forma altruista, perquè aquest era el seu tarannà, ha dit Tàpies.Un altre veí de Palau d'Anglesola, concretament l'encarregat de tocar les campanes, Jaume Tarragona, també ha constatat la bondat i el caràcter obert de Ramon Espinet. Aquest veí, notablement afectat per la pèrdua del bomber, ha assegurat que la gent se l'estimava molt i que per això se'l trobarà tant a faltar. Així mateix, Tarragona ha comentat que des de primera hora del matí, la notícia de la pèrdua d'Espinet s'ha escampat de seguida per aquest petit municipi del Pla d'Urgell.Les banderes de l'Ajuntament del Palau d'Anglesola, així com les de la majoria de consistoris catalans onejaven a mitja asta. Així mateix, el consistori ha celebrat aquest migdia un Ple extraordinari per la mort del bomber.Els quatre bombers morts formaven part de la unitat d'alt risc del GRAF. A banda d'Espinet, els altres eren David Duaigües, d'uns 35 anys i veí de Lleida, Jordi Moré, d'uns 40 anys i veí de la Pobla de Segur (Pallars Jussà), i Jaume Arpa, d'uns 40 anys i veí de Tremp. Tot i no tenir una seu física, els GRAF a la regió de Lleida estan ubicats a Balaguer i Tremp. Fonts dels Bombers consultades per l'ACN han confirmat que els quatre morts estaven a Balaguer. De fet, al parc de bombers de la capital de la Noguera també era ben visible la consternació i commoció entre els membres del cos. Les banderes onejaven a mitja asta i pel parc regnava una calma tensa a causa dels fets ocorreguts a la Terra Alta.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.