Punt divers

Treball a contrarellotge per la inauguració oficial diumenge de l'aeroport Lleida-Alguaire

Personal de seguretat, protocol i obrers treballen aquests dies a contrarellotge per tal que estigui tot a punt per la inauguració oficial aquest diumenge de l'aeroport Lleida-Alguaire. El mestre de cerimònies serà el president de la Generalitat, José Montilla, que arribarà en un Airbus 320 de la companyia Vueling procedent del Prat. Aquest divendres els treballs se centren en col·locar la vegetació als voltants de la terminal i en estudiar les mesures de seguretat. L'Aeroport de Lleida-Alguaire és el primer que construeix la Generalitat i arrencarà la seva història comercial el 5 de febrer amb un vol a París. Les altres destinacions amb que començarà a operar són Milà, Frankfurt i Palma de Mallorca.

L'aeroport Lleida-Alguaire acull aquests dies els últims retocs abans de la seva inauguració oficial aquest diumenge amb treballs que se centren sobretot en la jardineria i a seguretat. Ja estan col·locats, per altra banda, els senyals viaris que indiquen com arribar-hi des de Lleida.La infraestructura té, tècnicament, capacitat per realitzar catorze operacions per hora amb una pista de 2.500 metres de distància i 61 metres d'amplada. Això permetrà l'operació d'aeronaus A320, A321 i B737.El Govern preveu que d'aquí a deu anys aquest aeroport pugui transportar 395.000 passatgers anuals i 3.500 tones de mercaderies i generar uns ingressos anuals de 47 milions d'euros. A més, segons les previsions, la infraestructura crearà un centenar de llocs de treball, uns 50 dels quals de forma directa. L'aeroport Lleida-Alguaire ha suposat una inversió pública de 90 milions d'euros i tindrà el codi internacional d'identificació 'ILD', que ha concedit l'autoritat internacional IATA. Aquest codi serà la identificació de referència de Lleida-Alguaire que apareixerà als panells dels aeroports.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.