Societat

Primer revés al model català aeroportuari

El concurs de gestió d’Alguaire queda desert i serà revisat. Abertis s’hi interessa però hi veu massa clàusules

Aeroports de Catalunya ha començat un procés de reflexió per si cal modificar les clàusules del concurs de gestió de l’aeroport Lleida-Alguaire, ja que va quedar desert, segons va explicar el director general de Ports, Aeroports i Costes de la Generalitat, Oriol Balaguer. “El més probable, tot i que encara no hi ha una decisió definitiva, és que convoquem un nou concurs amb alguna revisió de condicions”, va afirmar.

L’única empresa interessada a assumir la gestió privada de la nova instal·lació és Abertis, però finalment no es va presentar al concurs perquè va trobar excessiu el cost de l’operació. Tot i això, va enviar “una carta d’intencions” a la Generalitat mostrant la seva predisposició a accedir al contracte si aquest es revisa a la baixa.
Balaguer, però, va manifestar: “Valorem aquestes intencions, però no farem un vestit a mida de ningú”.
En el mateix sentit es va pronunciar el conseller Joaquim Nadal, que va dir que modificaran el plec de condicions, però que si finalment no hi ha cap empresa interessada, no passaria res perquè la gestió continuaria sent pública a mans d’Aeroports de Catalunya.

La gestió mixta pública-privada del primer aeroport català és la gran aposta del govern per mostrar el seu propi model de gestió aeroportuària, però les condicions, la crisi i l’escassa, encara, envergadura de l’aeroport lleidatà no ha cridat l’atenció dels operadors.

El concurs preveia una gestió d’entre 25 i 35 anys, assumir una inversió de 20 milions en aquest període per ampliar les instal·lacions i crear una ciutat aeroportuària i un polígon logístic, així com el pagament anual a la Generalitat d’un cànon de 2 milions d’euros.

Oriol Balaguer coincidia amb Nadal que no hi ha pressa i celebrava el bon funcionament de les instal·lacions a la vegada que “continuem treballant en la seva promoció i parlant amb companyies per aconseguir més vols”.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.