Punt divers

Neix una nova empresa de destrucció de documentació confidencial que s'instal·larà a Cercs

Recollir, destruir i reciclar la documentació confidencial, principalment la que generen les administracions públiques, és l'objectiu d'un nou projecte empresarial que es vol instal·lar a Cercs (Berguedà). Segons ha confirmat l'alcalde, Ferran Civil, una família del municipi que fa anys que va deixar el poble està fent els tràmits per poder iniciar aquesta activitat, que s'instal·larà en una de les naus de lloguer que gestiona el Consorci de Formació i Iniciatives Cercs-Berguedà al complex de la central tèrmica. La intenció dels impulsors del projecte és treballar per qualsevol institució pública i empresa, però principalment per a les que hi ha a les comarques de la Catalunya Central.

La iniciativa és de José Antonio Torrente que, segons Civil, té vinculacions familiars amb el poble de Cercs i que ara ha escollit aquest indret per posar-hi en marxa aquest nou negoci. Es tracta d'una activitat que, per les seves característiques, requereix d'una autorització específica per destruir aquest tipus de documentació, així com d'una autorització ambiental. Bàsicament, diu l'alcalde, perquè s'acumula molt paper que podria cremar amb facilitat en cas d'incendi. L'empresa destruirà tant paper, com cartró, plàstic i altres objectes relacionats amb la documentació confidencial. Aquesta activitat ha d'anar a càrrec d'empreses especialitzades i amb una autorització oficial de l'administració pública. S'instal·larà en una nau industrial de lloguer del complex industrial del Centre de Formació i Iniciatives Cercs-Berguedà, a tocar de la carretera C-16, l'Eix del Llobregat. En aquests moments, el projecte està pendent de la llicència ambiental que requereix l'activitat, que s'ha sol·licitat a l'Ajuntament. La sol·licitud està en període d'exposició pública durant un termini de vint dies. L'alcalde de Cercs ha destacat l'interès que empreses com aquesta s'instal·lin al municipi, ja que, tot i no generar molts llocs de treball, sí que són 'empreses singulars' que ajuden al desenvolupament econòmic del municipi. Aquesta serà una de les poques empreses i entitats especialitzades en destrucció de documentació confidencial a les comarques centrals i la primera de la comarca del Berguedà. A Vic, la Fundació Trueta fa temps que ofereix un servei d'aquestes característiques. A la resta de Catalunya n'hi ha a llocs com Tortosa, Terrassa, Reus, Granollers i Sant Sadurní d'Anoia, entre d'altres.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.