Punt divers

El Centre d'Observació de l'Univers obre temporada estrenant dos nous espais i amb l'oferta renovada d'activitats

El Centre d'Observació de l'Univers (COU) d'Àger inicia demà divendres la temporada 2010 amb dos nous espais i la renovació de la seva oferta d'activitats adreçada als visitants. En concret, l'equipament estrena en la seva segona temporada una plaça d'observació a l'exterior i un programari punter pel planetari. En els poc menys de nou mesos que porta en funcionament ja han conegut el COU unes 28.000 persones, 2.500 de les quals, nens, a més d'un centenar d'alumnes d'Astronomia de la Facultat de Física de la Universitat de Barcelona (UB). El Consorci del Montsec vol que l'any 2010 sigui el de la consolidació del centre en l'àmbit científic internacional.

A partir de demà, el COU disposarà d'una nova plaça d'observació a l'exterior, situada al costat del parc dels telescopis, que permetrà incrementar les activitats d'observació organitzades en els passis nocturns. L'espai també comptarà amb una pantalla que mostrarà imatges a temps real obtingudes pels telescopis del COU mentre el públic fa la visita. El COU també estrenarà una sala d'exposicions temporals a l'interior de l'edifici central. Albergarà la primera exposició temporal 'De la Terra a l'Univers', desenvolupada a Andalusia. La seva traducció i presentació a Catalunya ha estat possible gràcies a la col·laboració del Consorci del Montsec amb la Universitat de Barcelona.  En relació a les activitats i continguts que oferirà aquesta temporada el COU destaquen els dos nous programes del planetari Ull del Montsec, fent anar manualment un telescopi, 'Stars' i 'El secret del coet de la caixa de cartró'. El programa 'Stars', els visitants poden viatjar per estrelles de diversos tipus i assistir en directe a recreacions dels fenòmens més impressionants de l'Univers com ara les supernoves o els forats negres. 'El secret del coet de la caixa de cartró' consisteix en un programa de planetari digital dirigit al públic infantil. A més, el COU també oferirà enguany sessions especialitzades de planetari sobre temàtiques diverses a grups que prèviament ho concertin; ampliarà les observacions que els visitants puguin fer del sol; incorporarà a partir del juny un nou taller de robòtica espacial; a més d'oferir cursos d'un o dos dies, amb temàtiques com ara 'L'ús de Telescopi pels qui en tenen un a casa' i 'Descobrint la Lluna'.  El COU ha afectuat una aturada tècnica des de principis de gener per poder de dur a terme tasques de manteniment i d'ajustament de sistemes. A partir de demà torna a obrir al públic.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.