Punt divers

DEPANA impulsa els seu programa d'educació ambiental a les escoles del Pirineu de Lleida

Més d'un miler escolars del Pallars Sobirà, l'Alta Ribagorça, el Pallars Jussà i la Val d'Aran participaran en el programa d'educació ambiental que DEPANA portarà a terme als centres educatius de la zona. El programa preveu la realització d'innovadors tallers pedagògics a l'entorn de l'ós bru del Pirineu. DEPANA ve realitzant, sense interrupció, activitats d'educació ambiental a la zona des de fa 5 anys. L'objectiu d'aquest programa és educar als joves i infants d'entre 3 i 15 anys en matèria de sostenibilitat i de cura de la biodiversitat que acullen les seves comarques. Es tracta de promoure una educació mediambiental que complementi la tasca educativa. DEPANA ha programat una quinzena d'activitats.

Els alumnes participants en aquesta iniciativa alternaran classes sobre ecosistemes, fauna i paisatge amb sortides al camp, en les quals podran aprendre a diferenciar les petjades dels animals, els seus sons i també les plantes que hi ha en la comarca. Els continguts d'educació ambiental es completaran amb l'acostament als problemes de conservació de l'ós bru del Pirineu, doncs DEPANA aprofitarà aquestes activitats per a difondre als escolars la vida del plantígrad.Destacar que per DEPANA, la diversitat natural d'aquesta zona constitueix un important recurs educatiu. La iniciativa rep el suport i la col·laboració de l'Obra Social la Caixa i del Departament de Medi Ambient i Habitatge; així com de l'Ajuntament de Pont de Suert, el Consell Comarcal de l'Alta Ribagorça i de l'Associació pel desenvolupament de la Ribagorça Romànica.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.