Punt divers

La Generalitat ajudarà les parelles dels bombers morts en l'incendi d'Horta perquè rebin la pensió de viduïtat

La Generalitat farà les gestions oportunes perquè les parelles dels tres bombers morts a l'incendi d'Horta de Sant Joan rebin la pensió de viduïtat que, de moment, no se'ls ha concedit. Aquest és el compromís que el conseller d'Interior, Joan Saura, ha tramès aquest divendres les famílies dels tres bombers morts en servei a través d'una conversa telefònica. En els tres casos, existeixen problemes burocràtics per concedir la prestació perquè les viudes no poden acreditar que hagin estat empadronades en el mateix habitatge que les seves respectives parelles durant almenys cinc anys, tal com exigeix l'Institut Nacional de la Seguretat Social per concedir la pensió.

Davant aquesta situació, el sindicat UGT ha emès un comunicat en què reclama 'sensibilitat' a l'administració per evitar que les tres famílies quedin fora del sistema públic de pensions i corrin el risc de patir penúries econòmiques.Aquest tipus de pensions no depenen directament de la Generalitat de Catalunya, ja que les concedeix un òrgan estatal, l'Institut Nacional de la Seguretat Social, que encara no ha efectuat la resolució definitiva sobre aquests tres casos.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.