Punt divers

Pedro Roquet SA començarà a aplicar l'ERO temporal aquest divendres

CATALUNYA CENTRAL

L'expedient de regulació d'ocupació (ERO) temporal a l'empresa metal·lúrgica Pedro Roquet SA de Tona (Osona) es pot començar a aplicar aquest divendres. Inicialment estava previst que es podés iniciar la setmana passada però la Generalitat encara no ha validat tota la documentació presentada. Miguel Rojo, secretari del metall de la UGT d'Osona ha assegurat que és probable que tot el tràmit administratiu acabi aquesta mateixa setmana. La proposta presentada per la direcció contempla que els 210 treballadors de la companyia no treballin un dia de la setmana (divendres). L'acord deixa oberta la porta a què el nombre de dies sense producció es pugui ampliar a dos si es manté el descens de comandes.

L'acord entre direcció i sindicats per aplicar la mesura és total i ara falta l'aval de l'administració. La mesura s'aplica en entendre que el descens de comandes que ha patit l'empresa és temporal i per evitar haver de fer un expedient per reduir el nombre de treballadors de la plantilla. A la planta principal de Pedro Roquet a Tona s'hi fabriquen components hidràulics com vàlvules, cilindres, motors o grups motobomba destinats principalment per a la indústria agrícola.

Els expedients de regulació temporal del grup no afecten només l'empresa matriu del grup. Fundiciones de Roda S.A. de Roda de Ter (Osona) que està dedicada a la foneria gris i nodular ha reprès aquest dimarts l'activitat després d'allargar el període de vacances de Nadal. Inicialment la factoria només produirà tres dels cinc dies laborables degut a la caiguda de les comandes. L'expedient temporal també afecta Tekor de Vic, una altre factoria del grup, dedicada a les bombes d'engranatges.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.