Punt divers

Un aparcament soterrat i la remodelació de l'antiga N-340, principals inversions de l'Ametlla de Mar pel 2009

TERRES DE L'EBRE

L'Ajuntament de l'Ametlla de Mar ha aprovat el pressupost per l'any 2009, que supera els 24 MEUR i inclou una inversió en obra pública de més de 13 MEUR. D'entre les obres previstes, destaquen la construcció de l'aparcament del Bon Repòs, amb una inversió de més d'1,5 MEUR; la remodelació de l'antiga N-340, obra a la qual es destinaran 1,2 MEUR, o les obres al complex esportiu i a l'oficina de turisme. El pressupost, aprovat amb els vots a favor dels regidors de l'equip de govern (CiU), inclou un pla de xoc que pretén minimitzar els efectes de la crisi econòmica, amb mesures com la incorporació d'una partida de 100.000 euros destinada a ajudes directes per a persones i empreses afectades per la crisi.

El portaveu del govern municipal, Antoni Montagut, ha explicat que el pressupost té en compte la situació econòmica general de crisi i 'intenta que aquesta afecti el menys possible a les persones i les empreses de la Cala'. Així, el pla de xoc també inclou una reducció de la despesa corrent de més de 400.000 euros i una inversió en obres públiques per valor de més de 13 MEUR, que pretén implicar les empreses locals 'en la mesura del possible' i donar treball a persones en atur del municipi. Les obres més destacades per al 2009 són les de l'aparcament del Bon Repòs, la remodelació de l'antiga N-340, les obres al complex esportiu -que ascendeixen a 800.000 euros- i a l'oficina de turisme i la urbanització del seu entorn -amb una inversió de 700.000 euros-, i el condicionament dels contenidors soterrats, projecte al qual es destinaran més d'1 MEUR.

El pressupost ha estat aprovat amb els set vots a favor de l'equip de govern (CiU) i els vots en contra de l'oposició municipal (tres regidors d'ERC, dos del PSC i un del PP).

El consistori també va aprovar l'encàrrec de gestió a l'Entitat Pública Empresarial (EPE) La Cala Gestió de l'execució de diverses obres com ara la residència per a la tercera edat. L'acord es va prendre amb els vots a favor de CiU i PP, l'abstenció d'ERC i el vot en contra del grup del PSC.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.