Punt divers

Adif adjudica la supressió de dos passos a nivell a les Borges Blanques

L'Administrador d'Infraestructures Ferroviàries (Adif) ha adjudicat les obres de supressió dels dos passos a nivell de la línia Lleida-Barcelona, d'ample convencional, situats al terme municipal de les Borges Blanques. Els treballs, amb una inversió de l'estat de més de 2,3 milions d'euros, consistiran en la construcció d'un pas superior per a vehicles, un pas inferior per als vianants i dos nous vials per augmentar la seguretat dels vehicles, els vianants i dels mateixos trens. L'actuació es centrarà als punts quilomètrics 24/065 i 24/332 de la línia ferroviària Lleida-Barcelona.

Adif construirà un vial per a vehicles de 346 metres de longitud que sortirà de la confluència dels carrers Boscatge i Cavalleria fins la rotonda d'enllaç de la variant de la carretera C-233. Tant el nou vial com el pas superior tindran una calçada amb dos carrils de 3,5 metres cadascun i vorals de 0,5 situats a cada costat. Al costat hi haurà una passarel·la per als vianants metàl·lica adossada per permetre l'encreuament a diferent nivell sobre les vies dels veïns que habitualment utilitzen el pas a nivell. A banda, també es construirà un pas inferior per als vianants a l'altura del punt quilomètric 24/071. Tindrà una longitud de 6 metres, una altura de 2,5 i una amplària de 2,5 metres, amb accessos a través de rampes i escales. La inversió estarà finançada totalment pel Govern espanyol dins el Contracte Programa subscrit entre l'Administració General de l'Estat i Adif pel període 2007-2010, i dins el Pla de Supressió i Millora de Passos a Nivell engegat pel ministeri de Foment el 2005, amb un pressupost total de 1.320 milions d'euros.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.