Punt divers

Les obres de construcció de l'Arxiu Comarcal del Pla d'Urgell avancen a bon ritme

PONENT

Les obres de construcció de l'Arxiu Comarcal del Pla d'Urgell, que està ubicat al carrer Tossal Blanc a la partida de la Torre Pintó de Mollerussa, avancen a bon ritme, segons han informat aquest dimarts tant l'alcaldessa Teresa Ginestà com els responsables tècnics de l'obra. En aquest sentit, els treballs s'estan seguint amb el calendari establert i està previst la finalització dels mateixos abans de l'estiu de 2009. Pel que fa al volum de documentació que acollirà aquest equipament, Ginestà ha explicat que a principis d'any preveuen iniciar reunions amb els responsables de Cultura per tal de definir com es gestionarà tot plegat.

L'alcaldessa de Mollerussa, Teresa Ginestà, ha explicat que en aquests moments encara no es pot concretar quin serà el volum exacte de documentació del municipi i la comarca que acollirà l'equipament. En aquest sentit, ha assenyalat que a principis d'any rebran la visita de tècnics del Departament de Cultura i que a partir d'aquí esperen definir de mutu acord els equipaments que faran falta per a l'arxiu així com la signatura d'un conveni sobre la gestió del mateix.

Ginestà ha destacat que l'Arxiu Comarcal serà un equipament obert al públic, per facilitar la consulta de la documentació municipal i comarcal, sobretot però, a la planta baixa, ja que la superior serà d'ús exclusiu per als tècnics fixes que treballaran amb la gestió de la documentació.
Les obres, a càrrec de l'empresa adjudicatària Construcciones Lumbierres d'El Torricó, tenen un pressupost de 1.254.641 euros i estan finançades pel Govern.

El projecte, redactat per EXE Arquitectura Barcelona SL, proposa un bloc massís perforat per patis transversals, alineat amb el carrer del Tossal Blanc, que es recolza sobre una gelosia de lletres que tanca el pati. En total, el projecte preveu 1.367 metres quadrats de superfície total construïda distribuïda en planta baixa i primera planta en un edifici singular que tindrà mesures de control mediambiental i que, a més, també té especial cura en sistemes d'aïllament i protecció de la llum.

En aquest sentit, un dels arquitectes de l'obra, Jaume Valor, ha destacat que aquests mesures es prenen partint de la base que quan l'equipament entri en funcionament hagi de fer servir el mínim possible les instal·lacions de climatització com són l'aire condicionat i la calefacció.

Així mateix, Valor ha dit que la volumetria contundent de l'edifici està pensada per tal d'integrar la zona verda adjacent que en un futur també podria ser objecte, si així es desitgés, d'una ampliació de l'equipament. L'espai destinat a magatzem se situa a la primera planta mentre que a la planta baixa s'ubiquen els espais públics i de treball.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.