Punt divers

Les organitzacions agràries s'uneixen per donar suport als afectats per la crisi de Copalme

PONENT

Les organitzacions agràries UP, JARC, ASAJA i URAPAC, han mostrat aquest dimarts el seu suport amb els afectats per la crisi de Copalme. Unes 400 famílies, que van dipositar sis milions d'euros en concepte d'estalvis i plans de pensions a la secció de crèdit de la cooperativa de porcí d'Almenar (Segrià), fa un any que no poden treure els seus diners. Tant els sindicats com els mateixos afectats reclamen al departament d'Economia i Finances que 'actuï urgentment' per tornar aquests diners a les famílies. El portaveu dels afectats, Josep Antoni Terés, ha reiterat que si el pròxim 29 de desembre no obtenen una resposta favorable, faran públiques les irregularitats que hauria d'haver detectat el Govern.

Josep Vergé (UP), Robert Jaimejuan (JARC), Pere Roqué (ASAJA) i Joan Graells (URAPAC) s'han reunit aquest dimarts a la Cambra Agrària de Lleida per donar el seu suport als afectats de la secció de crèdit de Copalme.

Els representants d'aquestes organitzacions agràries demanen que 'es faci justícia' i que el Govern torni els diners als afectats ja que la llei estableix que la Generalitat ha de vetllar i tutelar les seccions de crèdit de les cooperatives. Si el Govern, no els dóna la mà als afectats, els sindicats alerten que aquesta situació pot provocar una pèrdua de la confiança dels ciutadans en el Govern i que 'sobretot en època de crisi, no s'ha de permetre que això passi'.

El portaveu dels afectats ha reiterat que si la reunió que es durà a terme el pròxim 29 de desembre a Lleida amb el delegat del Govern a Lleida, Miquel Pueyo, i representants del departament d'Economia i Finances de la Generalitat, no serveix per donar-los una solució 'real', intensificaran les protestes, que per Nadal han aturat. Terés també ha alertat que, de ser així, faran públic el document que demostra que la Generalitat no va fer cas de les irregularitats que mostraven les auditories fetes a Copalme i que només se'ls va imposar una 'sanció lleu'.

Aquests documents, demostrarien per exemple que Copalme tenia pagarés caducats o que l'empresa dedicada al sacrifici dels porcs, Codilma, pagava a Copalme en comptes de fer-ho directament al productor.

Aquest dimarts, una trentena de jubilats afectats per la crisi de Copalme s'han tancat a l'església d'Almenar per reclamar els seus diners. Aquest ha estat l'últim acte de protesta que faran fins, com a mínim, el 29 de desembre.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.