Punt divers

Trenta efectius terrestres i cinc aeris treballen a l'incendi de Benifallet

La vintena de dotacions de bombers que durant tota la nit han remullat la zona de Benifallet (Baix Ebre) afectada per un incendi han estat rellevades a un quart de nou del matí d'aquest dimarts. Ara hi ha una trentena d'efectius terrestres (entre vehicles d'aigua i lleugers) i cinc mitjans aeris que continuen treballant per extingir l'incendi. De fet, el foc està en fase de control des de la una de la matinada, malgrat que posteriorment hi ha hagut alguna revifada que ja està controlada. Els bombers han aconseguit tancar les línies de l'incendi per evitar que s'escampi i que cremi més de la trentena d'hectàrees de pinassa, pi blanc i matoll afectades a la zona de la Font Dendé.

Les flames han començat aquest dilluns, poc abans de les cinc de la tarda, al terme municipal de Benifallet (Baix Ebre). Concretament afecta la Font Dendé, una zona amb pinassa, pi blanc i matoll situada al nord del municipi, entre la carretera C-43, que va quedar tallada en tot dos sentits durant unes hores però ja és oberta i sense restriccions, i el riu Ebre. Segons les darreres informacions, el foc ha cremat una extensió aproximada de 30 hectàrees. El foc es va iniciar a una zona allunyada del nucli urbà, encara que es van haver de fer algunes evacuacions preventives de masos aïllats. La Direcció General de Protecció Civil de la Generalitat manté activat, des d'un quart de deu de la nit d'aquest dilluns, la fase d'alerta del pla especial d'emergències per incendis forestals de Catalunya (Infocat).


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.