Punt divers

La Vall d'en Bas destinarà els 474.000 euros dels Fons Estatal d'Inversió Local a la urbanització de varis carrers

COMARQUES GIRONINES

L'Ajuntament de la Vall d'en Bas (Garrotxa) destinarà els 474.000 euros que el govern de Zapatero els lliurarà com a Fons Estatal d'Inversió Local a urbanitzar diversos carrers del poble de Sant Esteve d'en Bas. El projecte, que ja ha rebut el vist-i-plau de Madrid, contempla la millora de la urbanització de l'Avinguda Fernando Laparte, i els carrers Olot, de la Piscina, Mestre Tornavell, Mossèn Cinto Verdaguer, Joan Maragall, Puigscalm, Armenguer, Vell i Eugeni d'Ors, que conformen l'Eixample. Es calcula que aquests treballs donaran feina a un total de setze persones desocupades.

Els treballs consistiran primer en la demolició dels paviments actuals a base d'asfalt i voreres de formigó en els trams en mal estat, i també als punts on s'hagin d'orir rases per soterrar serveis o fer els guals de minusvàlids. També s'aprofitaran les obres per a soterrar els tubs que han de servir per transportar els cablejats de telefonia i telecomunicacions a la vegada que es canviarà tot el servei d'enllumenat. Els carrers es tornaran a pavimentar i es refaran les voreres.

Per altra part, l'Ajuntament de la Vall d'en Bas també ha presentat dos projectes al programa europeu FEDER. Es tracta concretament de la tercera fase de les obres d'urbanització del barri vell de Sant Esteve i de la construcció de l'Eco-Museu del Camp. En el primer hi ha prevista una inversió de 745.000 euros, dels quals 372.000 s'han sol·licitat en ajuts europeus, mentre que el museu requerirà dos milions d'euros, el 50% dels quals esperen finançar-ho amb els ajuts europeus i la resta a través d'altres línies de subvenció.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.