Punt divers

L'Aldea demana que els correbous es reconeguin com a festa d'interès nacional i que una llei els empari

El ple de l'Ajuntament de l'Aldea (Baix Ebre) ha aprovat aquest dijous per unanimitat una moció que demana que els correbous de les Terres de l'Ebre siguin reconeguts com a Festa Tradicional d'Interès Nacional i s'incloguin al Catàleg del Patrimoni Festiu de Catalunya. Així, l'Aldea se suma a la reivindicació feta per l'alcalde de Deltebre (Baix Ebre), Gervasi Aspa, que ha demanat aquest reconeixement per als correbous per la seva tradició a l'Ebre. No obstant, l'alcalde de l'Aldea, Dani Andreu, ha anat més enllà i ha afirmat que l'aprovació de la moció és 'la punta de llança' per 'poder discutir una llei' que permeti als correbous 'tenir un espai legal' i deixar de ser 'només una activitat permesa'.

Segons ha explicat Andreu a l'ACN, amb l'aprovació de la moció 's'ha donat un pas endavant' perquè els correbous siguin una festa que 'es reconeix a nivell de tradició, cultura i legalitat absoluta'. L'alcalde de l'Aldea ha expressat la seva voluntat que la resta d'ajuntaments de les Terres de l'Ebre puguin seguir aquesta iniciativa 'amb les mocions pertinents', ja que 'tots en conjunt tindrem més força'. Així, Andreu ha donat a conèixer que aquesta moció es farà arribar a tots els consistoris ebrencs perquè pugui ser debatuda als plens. 'Els bous són un espectacle completament respectuós amb els animals i molt tradicional', de manera que 'les Terres de l'Ebre reclamen que les tradicions siguin reconegudes a nivell de les lleis actuals i pel Parlament de Catalunya', ha manifestat l'alcalde. D'altra banda, Andreu ha criticat que els correbous 'estan en perill' per 'una agressió per calúmnies no adients' i perquè algunes associacions que 'no respecten la cultura i la tradició de les Terres de l'Ebre estan fent molta pressió' i endegant iniciatives 'per gairebé criminalitzar' aquesta festa, que 'no és agressiva sinó folklòrica, tradicional i participativa'.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.