Successos

les conseqüències de l'aiguat

La pluja afecta la collita de l'avellana

La Guàrdia Civil va haver de rescatar dos persones atrapades a L'Ametlla de Mar

La pluja que divendres a la tarda va caure amb intensitat en diversos punts del Camp de Tarragona i les Terres de l'Ebre ha deixat rastre. Unió de Pagesos (UP) va confirmar que l'aiguat va afectar la collita de l'avellana, tot i que fins demà no es podran quantificar els danys. “Ens han confirmat que en moltes finques l'aigua ha fet córrer l'avellana, i dilluns començarem a fer rondes pels municipis per determinar-ne l'afectació exacta”, va explicar Rafel Espanyol, responsable nacional del sector de la fruita seca d'Unió de Pagesos de Catalunya. Espanyol també va explicar que l'afectació serà variable depenent de la zona, ja que en alguns indrets “anaven molt avançats plegant les avellanes, però en altres encara tot just havien començat”. Els pagesos també han patit danys en els marges de les finques.

D'altra banda, a l'Ametlla de Mar, un dels municipis on l'aiguat va ser més intens, la pluja era ahir el tema de conversa dominant. “Va passar tot molt ràpid, l'aigua va caure en un moment”, explicava una veïna. De fet, en el moment de pluja més intensa, agents de la Guàrdia Civil van rescatar dues persones que havien quedat atrapades dins de vehicle a la zona del barranc de Calaforn, a la urbanització Tres Cales. Es tracta d'un home i una dona, que no podien sortir del cotxe perquè el nivell de l'aigua era d'un metre d'alçada. Més enllà de les acumulacions d'aigua, la intensitat de l'aiguat només va provocar alguns despreniments en diverses façanes d'immobles del municipi.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.