Administracions

L'Ametlla de mar

L'Ajuntament diu que per pal·liar els efectes dels aiguats calen 6,7 milions

L'alcalde assegura que la carretera del Penta o la depuradora de Tres Cales haurien evitat molts danys

Costes es compromet a arreglar les platges

Platges malmeses, camins locals destrossats, barrancs plens de brossa o carrers impracticables. Aquests són alguns dels efectes dels forts aiguats de divendres passat a l'Ametlla de Mar, on de les 11 del matí a les 7 de la tarda van caure 217 litres per metre quadrat. L'Ajuntament ha fet un primer recompte econòmic sobre els danys i xifra en 6,7 milions d'euros els diners que s'hauran d'invertir a curt i mitjà termini per pal·liar-los: 1,8 en actuacions considerades d'emergència, i 4,9 milions més en actuacions preventives per minimitzar danys futurs.

Entre les actuacions prioritàries hi ha el drenatge dels barrancs del terme i el condicionament de les xarxes de camins locals i d'interconnexió de les urbanitzacions. Ara bé, els danys més elevats se'ls emporta la urbanització Tres Cales on s'hauran d'invertir 636.690 euros en el condicionament de carrers. També reclamen que es canalitzen els dos barrancs que desguassen dins el nucli urbà: el Galetet al carrer major i el Bon Caponet a la Rambleta. En aquest primer recompte no estan inclosos els danys a les platges, que la pròxima setmana avaluarà la direcció general de Costes que ja s'ha compromès a actuar. Ni tampoc els danys a particulars. A partir de dilluns, tècnics de Protecció Civil atendran els afectats a l'ajuntament de l'Ametlla i s'habilitaran línies d'ajuts per arreglar els desperfectes a les finques o habitatges privats.

L'alcalde de l'Ametlla de Mar, Andreu Martí, va admetre ahir que les pluges de divendres van ser “excepcionals”, però va assegurar que els danys no haurien estat tan importants si hagués estat construïda la carretera d'evacuació del pla nuclear (Penta) entre Port Olivet i Santes Creus, sense la qual dos dels càmpings del municipi van quedar aïllats durant hores, els col·lectors, i la depuradora de Tres Cales, o se'ls haguessen atorgat els ajuts de la llei d'urbanitzacions. Martí es va mostrar confiat que les administracions competents –l'Agència Catalana de l'Aigua en el cas dels barrancs–, el Departament de Governació o Protecció Civil de l'Estat aportaran bona part d'aquests diners.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.