Successos

La doctora mai havia vist res estrany en les morts

La doctora de la Caritat d'Olot mai no havia vist res estrany en les morts dels pacients en el centre geriàtric. En les darreres defuncions, la metgessa no era al centre quan van morir Sabina Masllorens i Paquita Gironès. Tots dos dies eren festius –12 d'octubre i 17 d'octubre– i la doctora va rebre la informació sobre l'estat de salut de les àvies a través de les trucades telefòniques que rebia de les treballadores del geriàtric. Per una banda, pel que fa al cas de Masllorens, una infermera va trucar pels vols de les set de la tarda a la doctora avisant-la que l'anciana havia tingut un vòmit de sang i que responia poc als estímuls. Quan la doctora va arribar al geriàtric, Masllorens ja era morta. La metgessa va examinar la dona i en va certificar la defunció com a mort natural. En cap moment no va veure signes externs de violència, que només va observar restes de sang seca de color negrós al llavi i la camisa tacada. Per tant, va declarar davant dels Mossos d'Esquadra que si la causa de l'hemorràgia digestiva s'hagués produït per una llaga d'estómac les infermeres de la Caritat d'Olot se n'haurien adonat per la variació dels hàbits alimentaris de l'àvia i en alguna anomalia de les seves deposicions, ja que tenen un registre intern.

Pel que fa a la mort de Paquita Gironès, la metgessa tampoc no era al centre però li'n van informar per telèfon. A l'endemà de la seva mort, un metge va informar a la doctora que sospitaven que Gironès havia ingerit algun producte corrosiu. La metgessa va interpretar que l'àvia s'havia pres el producte, però va assegurar que era “impossible” pel fet que Gironès no es podia moure perquè estava enllitada i amb les barres posades. Per això la metgessa va assegurar als Mossos d'Esquadra que durant els cinc anys que fa que treballa al geriàtric mai no havia assistit ni havia tingut coneixement de cap fet semblant.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.