Successos

tribunals

corbera d'ebre

Demanen 39 anys de presó per haver matat un familiar

Els detinguts pel crim són dos germans que van disparar un tret a la víctima en una finca de Corbera

Van enterrar el cos, que va ser descobert un any després

El ministeri fiscal demana 22 anys de presó per un veí de Corbera d'Ebre, així com 17 anys i quatre mesos pel seu germà, per haver assassinat presumptament un familiar que els va visitar a principis de novembre de 2007. Aprofitant aquesta circumstància, el processat que afronta la pena més gran va manifestar al seu germà que tenia la intenció de posar fi a la vida de la víctima i, malgrat aquesta gravíssima confessió, aquest darrer va decidir col·laborar amb ell en el crim. De comú acord, el dia dels fets van esperar l'altre home davant la porta de la casa d'una altra germana, a Móra la Nova, i quan la víctima va arribar el van convèncer per anar a una finca de la família amb l'excusa de comprovar l'estat d'un parany que havien col·locat per caçar.

Aquest terreny estava a la partida Els Ginaresos, situada a 1,6 quilòmetres del nucli urbà de Corbera d'Ebre. Per tirar endavant el seu pla, l'ideòleg del crim portava una escopeta amb els canons retallats i carregada de munició amagada a la jaqueta. En sortir del cotxe, els acusats van abordar el seu familiar per l'esquena i, sense donar-li cap possibilitat de defensar-se, l'arrestat per a qui el fiscal reclama 22 anys de presó li va disparar suposadament un tret al cap que li va ocasionar la mort de manera immediata.

Els dos germans van arrossegar el cadàver fins a una espècie de fossa que hi havia a la mateixa finca i el van tapar amb unes uralites; i, a continuació, un d'ells es va desfer del vehicle de la víctima, llençant-lo al canal de Serós, a l'altura del terme municipal de Sudanell. I, ja l'endemà, tots dos van tornar al terreny per soterrar millor el cos, que va ser descobert un any més tard –el dia 14 de desembre de 2008.

En el moment que es va produir el succés, la víctima tenia 41 anys, era solter i els seus familiars més propers eren els seus set germans. En matèria de responsabilitat civil, els arrestats hauran d'indemnitzar a cadascun d'ells amb 9.000 euros pels danys morals que els han ocasionat. I, d'altra banda, cal destacar que el ministeri públic no sol·licita les mateixes penes pels detinguts perquè a un d'ells li atribueix l'autoria de l'assassinat, mentre que, a l'altre, el considera cooperador necessari.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.