Successos

Corbera d'Ebre

El jurat diu que els dos germans són culpables

Els dos acusats per l'assassinat d'un home a Corbera d'Ebre s'enfronten a penes de 22 i de 17 anys de presó

Ja hi ha veredicte del jurat popular en el judici de la secció quarta de l'Audiència de Tarragona dels dos veïns de Corbera d'Ebre acusats d'haver mort la parella de la seua germana, el novembre del 2007. Finalment, el jurat ha declarat culpable Pedro Cea Clua de l'assassinat de Juan Garcia Riola amb un tret d'escopeta. De la mateixa manera, el jurat ha trobat culpable el seu germà, Diego Cea Clua, pel fet de conèixer els plans per matar la víctima, i també per haver estat present durant el crim. El fiscal demana 22 anys de presó per a Pedro, mentre que Diego s'enfronta a 17 anys i quatre mesos de presó, com a presumpte cooperador necessari en l'assassinat.

Dimecres de la setmana passada, Diego ja va declarar que el seu germà Pedro era l'autor material del crim. Durant la seua compareixença davant del jurat popular, Diego va concretar que una germana seua mantenia una relació sentimental amb la víctima, però que ella havia comentat a Pedro que no volia anar a viure amb Juan Garcia a Terol, que era on l'home residia. El dia en què es van produir els fets, la víctima s'havia desplaçat a la casa de la germana dels dos acusats, a Móra la Nova, per endur-se-la amb ell. Diego va explicar que el mòbil del crim hauria estat evitar-ho, i que la germana també sabia que es produiria l'agressió.

Per l'esquena i a boca de canó

G.M.

Un cop fet públic el veredicte del jurat, que considera provats la majoria dels fets, ara s'espera la sentència del jutge. Durant el judici es va saber que la víctima mantenia una relació sentimental a través d'internet amb la germana dels processats. Els dos germans sabien que el 23 de novembre del 2007 l'home aniria a la casa de la germana, a Móra la Nova, on el van esperar i el van convèncer per anar a una finca a prop de Corbera d'Ebre. En arribar, Pedro Cea Clua va traure una escopeta que portava amagada, i va disparar-li un tret mortal, per l'esquena i a boca de canó. L'altre germà, que té una discapacitat mental del 52%, va presenciar els fets i el va ajudar a soterrar el cadàver. El cos va ser trobat el desembre del 2008.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.