Successos

judicial

Volen la nul·litat del judici contra el pagès d'Ullastret

Els advocats dels cinc acusats per tràfic de drogues creuen que no hi havia arguments per punxar-los el telèfon

La fiscal demana 4 anys de presó per al pagès que va llogar la granja a un dels acusats

Els lletrats Benet Salellas, Lluís Frigola, Antoni Quera i Carles Monguilod van sol·licitar ahir la nul·litat d'una de les actuacions que es van obrir durant les diligències contra els seus clients –Mustapha Douiri, Abdelaziz Dahbi Baddouri, Mohamed Darraoui, Lahcen Ikizzou i Salvador Gasull Saló– per un cas de tràfic de drogues en un magatzem d'Ullastret. Els advocats asseguren que van faltar dades objectives per punxar el telèfon dels acusats quan eren investigats. De fet, el lletrat Lluís Frigola va considerar fins i tot que el jutge que va donar el vistiplau a aquesta investigació ho va fer més per un “acte de fe” que no pas amb una argumentació sòlida.

El cas es va destapar després que agents de la Guàrdia Civil van sentir en un bar una conversa d'un grup de persones que estaven parlant de temes relacionats amb el tràfic de drogues. Cap dels assistents a aquesta conversa va seure ahir al banc dels acusats de l'Audiència de Girona, sinó que van rebre de retruc després d'una investigació posterior. En aquesta reunió van aparèixer noms de persones que van acabar imputades després de punxar-los els telèfons. Després del treball de la Guàrdia Civil van acabar imputades cinc persones que ahir van ser jutjades a l'Audiència.

593 quilos d'haixix

El juny del 2008, agents de la Guàrdia Civil i la Policía Nacional van atrapar Lahcen Ikizzou quan marxava amb un vehicle d'una granja d'Ullastret i portava una bossa amb haixix. Després es va escorcollar un cobert de la granja, situada a la zona de les Feixes Lloses, i hi van trobar 593,7 quilos d'haixix, que, segons la taxació de la Guàrdia Civil, tenia un valor de 852.365 euros en el mercat negre. El fiscal considera que Abdelaziz Dahbi Baddouri, un veí de Palafrugell que regentava una botiga a la població, era el cap del grup i que va ser ell qui va donar les directrius per llogar el cobert de la granja a Salvador Gasull per poder-hi fer amb comoditat les seves operacions d'emmagatzematge i trasllat de la droga quan els interessés per vendre-la a altres persones. La fiscal considera que Gasull sabia el que es feia al seu cobert i d'aquesta manera es convertia en participant del narcotràfic. La fiscal demana penes d'entre 4 i 6 anys de presó per al granger i la resta d'acusats.

En la primera sessió, només Gasull va respondre a les preguntes de la fiscal. El granger va assegurar que va arrendar verbalment el local a Darraoui per la confiança i l'amistat que tenia amb ell quan treballaven junts. Que ho va fer perquè pogués emmagatzemar i reparar electrodomèstics que posteriorment enviava al Marroc. Que mai va saber que a l'oficina del local hi amagaven l'haixix i que en tot moment va col·laborar amb la Guàrdia Civil per aclarir els fets.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.