Successos

ROBATORIS A DOJO

Detenen sis lladres de coure a Fogars i a Juià

Els assaltants van fer un forat a la tanca de la subestació elèctrica de Juià

Els lladres de coure i ferralla no paren. Els darrers dies almenys sis d'aquests especialistes han caigut a les mans dels Mossos, tot i que han tornat a quedar lliures després d'haver passat pel jutjat.

El dia 21 de febrer, els comandaments dels Mossos i el cap dels vigilants de Fogars de la Selva, estaven reunits parlant de seguretat quan els van avisar que dos individus havien saltat la tanca d'una empresa. Els responsables de la seguretat van deixar de banda la teoria de la seguretat i van anar a la pràctica. Van córrer a perseguir els lladres a la zona de can Bartolí, on van veure dos homes que fugien amb un sac a l'esquena i s'endinsaven al bosc. Els van cridar l'alto i els lladres van fugir. Els Mossos van aconseguir atrapar-ne un en una zona boscosa però ja no duia el sac. Una estona després, els vigilants de Fogars van trobar l'altre sospitós i el van detenir. El botí que havien ficat al sac consistia en uns 10 metres de fil de coure, una bateria de cotxes i menjar per als cavalls. Un dels detinguts era menor d'edat.

Forat a la tanca

El 22 de febrer, a les 11 de la nit, una patrulla de Mossos va descobrir un gran forat a la tanca reixada de la subestació elèctrica de Juià i, a dins, una pila de cable de coure i altres materials, que algú havia preparat per endur-s'ho. Van fer una inspecció per la zona i van descobrir un cotxe que ja tenien fitxat per haver estat implicat en altres robatoris. Els mossos van suposar que els lladres s'havien amagat quan els havien vist arribar i van optar per fer el mateix i es van anar a amagar pels voltants. L'estratègia els va sortir bé i la paciència de l'espera va valer la pena. Transcorreguda una estona, els lladres, confiats que els mossos ja eren fora, van sortir del seu amagatall per anar-se'n cap al cotxe. En aquell moment, els mossos també van sortir del seu amagatall i els van detenir. Els detinguts són quatre joves, d'entre 19 i 25 anys, de nacionalitat romanesa i tots veïns de Barcelona. Tots ells tenen antecedents per delictes semblants. Van passar a disposició del jutjat de Girona i van quedar en llibertat provisional.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.