Successos

tribunals

CORBERA D'EBRE

Un acusat de la mort d'un home atribueix el crim al seu germà

El principal responsable de l'assassinat, comès a Corbera d'Ebre, es va negar ahir a prestar declaració

Diego Cea Clua, un veí de Corbera d'Ebre que s'enfronta a 17 anys i 4 mesos de presó com a presumpte cooperador necessari en l'assassinat de Juan García Riola el novembre del 2007, va declarar ahir a l'Audiència de Tarragona que el seu germà Pedro –que també està detingut pels fets– va ser l'autor del crim. Durant la seva compareixença davant dels membres del jurat popular que han de donar el seu veredicte sobre el cas, el processat va concretar que una seva germana mantenia una relació sentimental amb la víctima, però que ella havia comentat a Pedro que no volia anar a viure amb Juan a Terol, que era on l'home residia. El dia en què es va produir el succés, la víctima, precisament, s'havia desplaçat a casa de la germana dels arrestats a Móra la Nova per endur-se-la amb ell i, per tant, Diego va deixar entendre que el mòbil del crim hauria estat evitar aquest fet i, fins i tot, va afegir-hi que la seva germana sabia que es produiria l'agressió.

Cap al tard, els dos arrestats i la víctima es van adreçar a una finca de la família situada a 1,6 km del nucli urbà de Corbera, on Diego va assegurar que el seu germà va disparar un tret mortal a Juan i que, després, entre tots dos van enterrar al mateix terreny el cadàver, que va ser descobert el 14 de desembre del 2008. Per la seva banda, el principal acusat del crim, per a qui el fiscal demana 22 anys de presó, es va negar a declarar. En una compareixença prèvia durant la instrucció, però, va inculpar de l'assassinat la parella de la seva germana, que es va assabentar que “la víctima era l'amant d'ella”.

LA XIFRA

22
anys de presó
demana el fiscal per al suposat autor del crim pels delictes d'assassinat i tinença il·lícita d'armes.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.