Successos

badalona

Exalumnes dels Maristes denuncien abusos sexuals

Una quarantena de persones es concentren davant de l'escola de Badalona per denunciar casos de fa trenta anys

Una quarantena de persones es van concentrar ahir davant del Col·legi Maristes a Badalona per denunciar les presumptes actituds pederastes d'un antic mestre, el germà Lucio. Al capdavant de la concentració hi havia els dos exalumnes que han denunciat els abusos. Un d'ells, en Màrius Fusté, va explicar com va començar a investigar fa cosa d'un any i mig. Es va reunir amb l'administració del col·legi. “Estava molt fotut”, recordava. L'escola havia admès els fets, segons va dir.

Aquests casos van ser denunciats l'any passat als Mossos, però el jutjat els va comunicar que estaven prescrits. Ha estat a través d'un programa de televisió de Cuatro que les dues víctimes van anar al febrer a la nova destinació del pare Lucio, l'alberg que els maristes tenen a Planoles. Duien una càmera oculta. “No volia les seves disculpes, sinó la seva confessió”, deia ahir Fusté. I la van aconseguir. Segons s'ha vist al programa de televisió, l'acusat va afirmar: “No pensis que és una legió (els nens dels quals va abusar). Algun, potser sí”.

Davant del Col·legi Maristes del carrer Dos de Maig van donar suport a les dues víctimes diversos familiars i amics, com també antics estudiants d'altres centres d'aquesta ordre. S'hi va afegir un altre exalumne que, amb les llàgrimes als ulls, va dir: “Jo també vaig patir abusos del pare Lucio des de primer de EGB”. Es preveu que amb la denúncia pública es coneguin més casos d'abusos sexuals comesos presumptament pel germà Lucio. No es descarten més mobilitzacions. Després de l'emissió del programa i la confessió del germà marista, el col·legi va distribuir una nota entre els alumnes. Allà mostrava la “solidaritat” amb les víctimes i admetia que coneixien els fets: “El germà Lucio ha estat apartat immediatament de les seves anteriors ocupacions”, diu la nota. Però per l'alberg de Planoles hi passen cada any centenars de menors. Les dues víctimes badalonines van dir que s'ha posat en contacte amb ells un altre noi que hauria estat víctima d'abusos a Planoles.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.