Successos

anoia

Imputat per doble intent d'homicidi l'edil que va atropellar dos masquefins

El jutge deixa el regidor en llibertat condicional i li prohibeix que s'acosti a les víctimes

L'Ajuntament vol aprofitar l'ordre perquè no entri a l'edifici

El jutge va deixar ahir en llibertat el regidor de Masquefa Juan José García Mora, però li va imputar un doble càrrec d'homicidi en grau de temptativa per l'atropellament, el 12-O, de dos veïns que acabaven de despenjar una bandera espanyola que ell mateix hauria col·locat. Després de prendre-li declaració, el jutge de Martorell va decretar que l'únic edil del partit independent Força Masquefa s'haurà de presentar cada cinc dies al jutjat i li va retirar el passaport. A més, li va imposar una ordre d'allunyament amb relació als dos masquefins agredits, un dels quals, Xavier Manuel, havia estat regidor d'Urbanisme de la localitat.

L'Ajuntament de Masquefa va anular el ple que tenia previst per ahir a la nit, però va emetre una declaració conjunta de tots els grups, tret del de García Mora, en què reclamaven justícia i es mostraven “preocupats per la integritat dels regidors i dels masquefins per l'actuació de l'acusat en els darrers plens”, dels quals, segons algunes fonts, hauria estat expulsat per insults i amenaces a altres regidors.

El consistori vol aprofitar que els dos agredits viuen a tocar de la seva seu per, fent valer l'ordre d'allunyament, impedir que el presumpte agressor pugui entrar a l'Ajuntament i continuar exercint.

García Mora, que en l'anterior mandat havia estat en l'equip de govern de CiU com a regidor del PP, s'hauria excusat davant del jutge al·legant que un grup de 6 o 7 persones havia intentat agredir-lo. Diferents testimonis, però, sostenen que es va tractar d'una acció premeditada, ja que després de penjar la bandera s'hauria quedat esperant dins la seva furgoneta fins que, en veure com la despenjaven, hauria envaït la vorera. Un dels ferits, encara hospitalitzat, va ser operat ahir d'una cama.

LA FRASE

Demanem justícia en majúscules, accions com les d'ahir no justifiquen ni cap idea, ni cap bandera
Xavier Boquete
alcalde de Masquefa (ciu)

La CUP exigeix que es tanqui The Other Place

Amb relació a l'enfrontament entre antifeixistes i neonazis el 12-O a Barcelona, la CUP va lamentar ahir la permissivitat d'Interior i de l'Ajuntament amb els grups feixistes. “Justificar la passivitat dient que es tracta d'un club privat és inacceptable”, deia la formació en un comunicat en què reclamava el tancament del local del Poblenou, que també va reclamar l'Assemblea de Joves del Poblenou.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.