Societat

Presó provisional sense fiança per al regidor de Masquefa acusat de dos atropellaments

L'agressió es va produir el 12 d'octubre, després que uns veïns del municipi retiressin una bandera espanyola penjada a l'ajuntament

El jutge considera que “persisteix un clar risc de reiteració delictiva”

L'Audiència Provincial de Barcelona ha dictat presó provisional sense fiança per al regidor de l'Ajuntament de Masquefa que el 12 d'octubre va atropellar dues persones, després que una d'elles hagués despenjat una bandera espanyola d'una barana de l'Ajuntament. El regidor del grup independent Força Masquefa i exregidor del PP, Juan José García Mora, havia col·locat la bandera ell mateix sense tenir l'autorització per fer-ho.

García Mora, de 66 anys, s'enfronta a dues imputacions per intent d'homicidi per l'atropellament dels dos veïns del municipi, l'exregidor d'Urbanisme d'Independents per Masquefa, Xavier Manuel, i el veí de la localitat, Jordi Isart.

L'home va quedar en llibertat provisional l'endemà de l'atropellament, el 13 d'octubre, però dos dies més tard va tornar a ser arrestat perquè havia incomplert l'ordre d'allunyament interposada pel Jutjat d'instrucció número 4 de Martorell.

L'Audiència ha decidit revocar ara la llibertat provisional de García Mora perquè “persisteix un clar risc de reiteració delictiva”. Segons la resolució judicial, el regidor de Masquefa va incomplir l'ordre d'allunyament “el mateix dia que se li va notificar la mesura”, de manera que “va mostrar una absoluta indiferència envers el compliment de les resolucions judicials”.

La resolució recull que també aquell mateix dia García Mora va enviar un missatge “amenaçador a una de les víctimes que denotava una actitud desafiant i agressiva”. Posteriorment, va remetre un correu electrònic a la ràdio municipal de Masquefa on deia: “Ja estic de tornada amb el meu camió de 3.500 quilos. Foteu-vos catalufos, el pròxim cop us mato. Si voleu alguna cosa de mi estic als bars bevent orujo. Visca Espanya, amunt Franco”.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
Països nòrdics

Dinamarca ampliarà el dret a l’avortament fins a les 18 setmanes de gestació

barcelona
societat

El SAT Teatre Centre obre una campanya per captar socis

sant joan de les abadesses
policial

Els Mossos desplegaran la Unitat de Medi Ambient al port de Tarragona al juny

TARRAGONA
salut

El Col·legi d’Infermeres exigeix el triple de llevadores a Tarragona i l’Ebre

TARRAGONA
Infraestructures i serveis

La parada de Glòries del tramvia es posarà en servei dijous

Barcelona
estats units

Mor un segon denunciant de Boeing que havia alertat sobre problemes de qualitat

barcelona
PERPINYÀ

L’EsCat rep sis projectes per optar a ajudes de 2,2 milions d’euros

PERPINYÀ
SOCIETAT

Engeguen un dispositiu de vigilància per combatre el top manta a Cambrils

Cambrils
judicial

Comença el judici a l’acusat de matar un home per segrestar una dona i violar-la

cALONGE