Successos

homicidis

“És inaguantable, porta els georgians i es riu de mi”

L'ucraïnès que va matar la dona i es va suïcidar s'adreça als fills en la nota que va deixar escrita demanant-los que el perdonin si poden però dient que no suportava més les mofes d'ella

La nota escrita en ucraïnès que va deixar escrita Olexander Platukhin, el veí de Girona que dissabte passat va matar la seva dona, Natalia, i es va suïcidar ja ha estat traduïda. Va dirigida als fills del matrimoni i diu: “Mark i Anna. Perdoneu-me si és que podeu. No puc continuar suportant això. Quan es riu de mi a la meva cara. Això és inaguantable. Faig això sabent el que faig. Això és inaguantable. Saber que ella és la que porta els georgians i es riu de mi a la meva cara. I si en volia saber més, pregunteu a l'Alla o l'Oxana. M'han dit que em faran fora de la feina.”

El missatge que s'esperava explicaria el mòbil del crim i suïcidi aporta una dosis de misteri que obligarà els investigadors a fers gestions sobre aquesta suposada relació o activitat de Natalia amb uns georgians que suposadament enfurismaven Olexander. La nota, amb tots els verbs amb present, a menys que respongui a efectes de la traducció, també pot fer dubtar sobre quan va ser escrita, abans o després de matar Natalia. Tot i que la hipòtesi principal és que Olexander va posar fi a la vida de la seva dona a cops de martell i a ganivetades i que després va anar al lavabo, es va rentar les mans, va escriure la nota, es va comunicar per internet i després es va suïcidar tallant-se les venes del canell i el coll, el redactat en present podria suposar que la dona encara era vivia quan ell va escriure la nota de comiat.

Ara falta rebre la traducció de les planes de l'Skape, que Platukhin tenia obertes a l'ordinador i que la policia científica va fotografiar per si aporten informació que pugui acabar d'explicar la violenta reacció de Platukhin, que era treballador de Frigorífics del Ter. Quan la comitiva judicial va entrar a l'habitatge l'ordinador estava endollat i la televisió també estava engegada, tot i que tenia el volum abaixat del tot. També hi havia encesos uns llums de decoració nadalenca.

Els investigadors han conclòs que la mort del matrimoni es va produir en algun moment de la tarda del dissabte dia 31, per tant, abans de l'entrada de l'any nou. L'estat dels cadàvers i de la sang evidenciava que havien transcorregut més de 30 hores de les morts quan es van descobrir els cossos al vespre del dia 1. El crim el va descobrir la filla del matrimoni, Anna, que feia hores que intentava contactar per telefon amb els pares (les trucades perdudes ho constaten) i que finalment va anar a l'habitatge al quarts de deu i quan va obrir la porta va veure el cos de la mare i va trucar al 112.

LA DATA

31.12.2011
Dia
de la mort del matrimoni encara que els cossos no el van trobar fins l'endemà.

Dona assassinada al Berguedà

Els Mossos d'Esquadra investiguen la mort d'una dona de 54 anys i de nacionalitat espanyola que va aparèixer ahir morta en el seu domicili a l'Ametlla de Merola, al terme de Puig-reig (Berguedà). El cadàver va ser localitzat pel germà de la víctima, que va accedir a la casa després que un familiar l'alertés que la dona no responia a les seves trucades quan havien quedat per anar fins a Montclar, un petit poble de la comarca. Abans de descobrir el cos, el germà es va trobar amb el marit de la dona, que va fugir corrents en direcció a una zona boscosa propera. Els Mossos d'Esquadra buscaven ahir a la tarda aquest home, d'una edat semblant a la víctima, com a principal sospitós de la mort de la dona. A l'hora de tancar aquesta edició, la recerca encara no havia tingut èxit.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.