Successos

pallars jussà

Tancar Talarn és “temporal”, segons De Luna

La delegada del govern atribueix la fi de l'activitat de l'acadèmia a la crisi

“El tancament de l'acadèmia de sotsoficials de Talarn és excepcional, provisional i temporal.” La delegada del govern espanyol a Catalunya, María de los Llanos de Luna, va confirmar ahir en una entrevista a la cadena Cope la fi de l'activitat de l'acadèmia de sotsoficials del municipi de Talarn, al Pallars Jussà. De Luna, però, va remarcar que la mesura presa pel Ministeri de Defensa era puntual, “causada per la lamentable situació econòmica en què ens trobem”. Segons la delegada del govern, la restricció de l'oferta d'ocupació pública dictada per l'executiu de Mariano Rajoy impedirà que s'hi formin més sotsoficials, i per això el ministeri ha decidit repartir els que queden a Talarn entre altres acadèmies de l'Estat. “El mateix ministeri desitja que, un cop Espanya torni a recuperar-se i a crear ocupació, es torni un altre cop a tenir activitat normal amb les promocions i el prestigi de l'acadèmia de Talarn”, va assenyalar De Luna.

L'anunci fet a finals de març que el Ministeri de Defensa tancaria al juliol l'Acadèmia Bàsica de Sotsoficials de Talarn i Tremp va aixecar l'alarma perquè l'acadèmia és la principal “empresa” de la comarca i dóna feina a 800 persones, entre militars professionals i personal civil, així com a desenes d'empreses de serveis i manteniments. Segons la Cambra de Comerç de Lleida, el tancament comportaria una pèrdua de 30 milions d'euros, una xifra que resulta d'una estimació a partir del valor afegit brut que genera el sector de serveis al Pallars Jussà i que representa el 59% de l'economia de la zona. Els alcaldes recorden que el tancament suposaria deixar sense feina el 15% de la població activa de la comarca. Entitats i veïns de Tremp han creat una plataforma de suport perquè l'acadèmia es mantingui, i la Diputació de Lleida també hi dóna suport. L'acadèmia té enguany 470 alumnes, un centenar de comandaments, 120 efectius de tropa professional i 80 treballadors, entre funcionaris i laborals.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.