L'incendi d'Agramunt entra en fase de control després de cremar més de 5.000 hectàrees

L'home que ha mort en l'incendi era veí de Guissona

Els Bombers de la Generalitat continuen treballant, amb 72 dotacions terrestres i 6 mitjans aeris, per controlar l'incendi de vegetació que afecta, des de la tarda d'ahir divendres, els municipis d'Agramunt, Cabanabona i Oliola.

Segons un comunicat dels bombers, el foc està en fase de control des de les 08.17 hores. A hores d'ara hi ha encara punts actius a la zona perimetral, però l'incendi no propaga lliurement. Els Bombers treballen en aquests moments per estabilitzar el perímetre i remullar tota la superfície afectada.

Segons les darreres dades del Cos d'Agents Rurals, el foc ha afectat una superfície aproximada de 5.100 hectàrees de vegetació, el 27% de les quals forestals.

Un veí de Guissona, mort

L'incendi s'ha cobrat una víctima mortal. Es tracta d'un veí de Guissona de 87 anys. L'alcalde de Guissona, Josep Cosconera, ha explicat a l'agència ACN que l'home s'havia desplaçat a Cabanabona perquè hi tenia uns terrenys i volia veure si s'havien vist afectats pel foc. De tornada, el fum l'ha desorientat, ha bolcat per un marge d'uns dos metres i, una vegada ha sortit del cotxe, les flames l'han atrapat.

Quant als focs que cremaven ahir, els bombers van poder controlar el de Cervera a les 2 de la matinada, després d'haver cremat unes 200 hectàrees entre aquesta població i Les Oluges. El de Roda de Barà ha estat extingit després de cremar tres hectàrees.

La Direcció General de Protecció Civil manté avui activada la fase d'emergència del pla Infocat.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.