Successos

seguretat

Roben 1.000 frens de tren, valorats en 20.000 euros, a l'estació de Portbou

Els Mossos han detingut un home que sospiten que va intentar vendre les peces que traginava en furgoneta en una deixalleria de Siurana d'Empordà

Uns lladres van robar diumenge a la nit mil pastilles de fre de tren (unes peces anomenades tècnicament sabates) del recinte de l'empresa Transfesa, situada a l'estació de Portbou. Segons la denúncia que van posar els responsables de Transfesa, cada pastilla fa 32,5 centímetres de llarg i pesa sis quilos. Això representa que els lladres es van endur una càrrega de sis tones. El valor total de material robat, segons els denunciants, és de 20.000 euros. Les peces robades, que semblaven de ferro però que en realitat no ho són, eren dins d'unes caixes en el recinte de l'empresa, però no pas tancades dins de la nau. Per poder-les arreplegar, els lladres només van haver de superar una tanca de filferro d'un metre i mig d'alçada que ja està malmesa, arran d'altres robatoris que s'hi han produït. Dilluns al matí, quan l'encarregat de Transfesa es va adonar que havien robat els frens, ràpidament va anar fins a una foneria de Siurana d'Empordà a preguntar si els havien portat el material, ja que en alguna altra ocasió que els han robat peces han trobat el material allà. L'empleada que s'ocupa de la bàscula a l'empresa li va dir que havien passat per allà uns homes amb una furgoneta que gairebé tocava a terra de tan carregada que anava. Però va assegurar que no els havien comprat el material, que, ara per ara, no ha estat localitzat. Cap empleat de la deixalleria no va poder identificar el conductor de la furgoneta carregada per les fotos de sospitosos que els van ensenyar els Mossos. Però, a través d'uns testimoni, els Mossos van obtenir la matrícula de la furgoneta sospitosa i a partir d'aquí van enfocar un sospitós: Sebastián Camacho Fernández, de 35 anys i veí de Castelló d'Empúries. A través d'aquestes dades, els Mossos van ensenyar la foto de Camacho (que té antecedents per altres afers) als testimonis, que llavors sí que el van identificar com l'home de la furgoneta. I a partir d'aquí, els Mossos van ordenar la detenció de Sebastián Camacho, que va ser detingut dijous. Camacho es va negar a declarar davant dels Mossos d'Esquadra i ahir, després de ser posat a disposició judicial, va quedar en llibertat. Els Mossos continuen investigant per intentar trobar les pastilles de fre.

LA DATA

29.04.13
es va descobrir
el robatori de les peces a l'empresa Transfesa, al costat de l'estació de Portbou.

Detingut mentre intentava robar en un bar de Salt

Per altra banda, els Mossos d'Esquadra va detenir la setmana passada un home de nacionalitat romanesa de 34 anys que va ser enxampat en plena feina mentre intentava forçar una persiana d'un bar de Salt. Segons l'ACN, els fets van tenir lloc pels volts de les quatre de la matinada del passat 25 d'abril, quan un veí va alertar a la policia que hi havia dos homes forçant la persiana del local. Una dotació policial de paisà –amb la col·laboració de la Policia Local de Salt– es va adreçar al lloc dels fets. Allà, van veure que, efectivament, hi havia dos homes que estaven forçant la persiana metàl·lica i que, en adonar-se de la presència policial, van fugir del lloc. Un d'ells va marxar corrent en direcció a Girona i l'altre es va amagar entre els vehicles que estaven aparcats al mateix carrer. Els agents policials van poder trobar l'home que s'havia amagat entre els turismes i el van identificar i escorcollar. L'altre home implicat en els fets va poder fugir del lloc. Arran d'aquesta detenció, els Mossos van obrir una investigació, la qual va determinar que el detingut estava implicat en dos casos més de robatori amb força a bars de la ciutat de Girona perpetrats una setmana abans.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.