Successos

judicial

Penes en grau màxim per a l'esquarterador per “l'hostilitat vers les dones”

L'Audiència li imposa 32 anys i cinc mesos i remarca el seu nul penediment i la covardia que va mostrar en voler encolomar el crim al jardiner

Sentenciat el cas de l'esquarterador de Sant Pere Pescador amb penes màximes. L'Audiència de Girona ha condemnat Daniel Imandt a 32 anys i cinc mesos de presó. Aquesta condemna és la suma de la pena imposada per cinc delictes. Li imposa 25 anys de presó pel delicte d'assassinat amb acarnissament de Sabrina Tverbouss-Twedy i amb les circumstàncies agreujants de parentiu, abús d'autoritat i aprofitament de la llunyania del lloc on va perpetrar el crim. Per la profanació del cadàver li imposa cinc mesos de presó. I també el condemna a tres anys de presó per les lesions psíquiques que va ocasionar al jardiner (Nourari Rabah); a dos anys per les coaccions i a dos anys per les amenaces al mateix Rabah.

Del total dels 32 anys i cinc mesos imposats, Imand haurà de complir de manera efectiva 25 anys a la presó, que és el límit màxim fixat per la llei en el cas de condemna per més de dos delictes i quan un d'ells està penat amb penes de fins a vint anys.

El ponent de la sentència, el magistrat Francisco Orti Ponte, explicita que, malgrat haver pogut imposar penes inferiors per a cada un dels delictes pels quals el jurat popular va trobar Imandt “culpable”, ha optat per aplicar les penes en els seus graus màxims per “la gravetat dels fets, el nul penediment mostrat per l'acusat i la clara hostilitat de l'acusat cap a les dones”. El magistrat remarca que l'actitud violenta d'Imandt cap a les dones no s'ha demostrat només en aquest procediment sinó també en altres casos que s'han seguit contra ell a Bèlgica.

Nul penediment

La sentència afegeix que Daniel Imandt no va mostrar penediment excepte quan se li va donar el dret a l'última paraula, en què es va limitar a dir que ho sentia, però que ho havia fet “per defensar-se”. Segons el magistrat, aquestes últimes paraules anul·len tot el seu penediment, ja que encara culpa dels fets Tverbouss-Twedy, malgrat que ni tan sols el seu lletrat, Carles Monguilod, va al·legar legítima defensa.

En la sentència s'explica que el nul penediment també el va mostrar envers Nourari Rabah (també conegut com Mohamed Halile o Ben Laden), a qui va intentar culpar del delicte fent-li fer una foguera, obrir una finestra i obligant-lo a tocar les bosses on hi havia el cos de la dona trossejat perquè hi deixés les empremtes.

Un acte de covardia

La sentència condemna Imandt a indemnitzar amb 20.000 euros el jardiner que, representat pel lletrat Joaquim Vila, va exercir l'acusació contra l'esquarterador. En el text de la sentència, es remarca la gravetat de les lesions psíquiques que va ocasionar a Nourari Rabah, que encara té una síndrome d'estrès posttraumàtic i necessita tractament, tot i que ja han passat tres anys. El magistrat Orti considera “un acte més de covardia “ per voler encobrir el delicte i intentar imputar-lo a Rabah fent-li deixar empremtes a l'escenari del crim.

La sentència també condemna Imandt a indemnitzar amb 71.000 euros cadascun dels pares de la víctima i amb 45.000 el seu germà. També condemna Daniel Imandt a pagar les costes judicials incloses les de les acusacions.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.