Continua el degoteig de morts

Una dona mor en un altre accident a les carreteres gironines i les autoritats demanen prudència

Les fredes estadístiques indiquen que des de l'1 de gener fins al 28 de juliol quaranta-quatre persones han mort a la xarxa viària gironina, dotze víctimes més que en el mateix període de l'any passat. Ahir, una dona de 68 anys va ser l'última persona a afegir-se a aquesta tràgica llista. L'accident mortal va passar a les deu del matí al punt quilomètric 766,9 de l'N-II, al terme municipal de Biure. Un Citroën C3, conduït per la víctima mortal, i un camió de petit tonatge van xocar frontalment per causes que es desconeixen –el turisme anava en direcció a la Jonquera i el camió, en l'altre sentit–. La conductora va morir a l'acte i el xòfer del camió va ser evacuat a l'hospital de Figueres amb ferides greus. Els Mossos d'Esquadra van haver de donar pas alternatiu mentre es retiraven els vehicles i els operaris netejaven la via. Ahir al matí, a Riudellots de la Selva, un sinistre entre un camió i un turisme també va fer tallar l'autopista.

Amb la víctima d'ahir, aquesta setmana ja han mort tres persones a la demarcació de Girona. Dilluns, un monovolum va xocar contra un camió que s'incorporava a l'AP-7, a Borrassà, i van morir dos dels ocupants del monovolum: una dona de 37 anys i un jove, de 29. En aquest vehicle, hi anaven set persones, entre les quals hi havia quatre nens d'entre 4 i 9 anys, que van resultar ferits lleument.

El delegat del govern a Girona, Jordi Martinoy, va fer ahir una crida a la prudència dels conductors per evitar que continuï aquesta tendència a l'alça pel que fa a la sinistralitat: «És una situació preocupant. Quan va entrar en vigor el carnet per punts, tothom estava en alerta i va anar molt bé, però ara sembla que ens haguem relaxat una mica.» Martinoy també va afegir que aquest estiu hi ha més cotxes a les carreteres que altres temporades –segurament la gent opta per fer viatges més curts arran de la crisi–. «Hem de llançar un missatge de prudència, sobretot a les vies ràpides, que és on hi ha més accidents i xocs frontals (...) Nosaltres continuarem la nostra política de potenciar els controls de velocitat. A vegades, hem rebut crítiques perquè hem posat massa radars, com per exemple en el tram en obres de l'AP-7. Però en aquest punt no hi ha hagut cap accident mortal i es demostra que aquestes accions funcionen», va dir Martinoy.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.