Successos

policial

Comissen a Puigcerdà 6.000 paquets de tabac de contraban

La Guàrdia Civil va detenir un conductor que provenia d'Andorra

La mercaderia té un valor de 27.000 euros

Un jove de 23 anys de nacionalitat francesa va ser detingut diumenge a la matinada per la Guàrdia Civil com a presumpte responsable d'un delicte de contraban. Els agents de Puigcerdà van aturar l'acusat en un control específic que van desplegar per evitar el transport i el comerç il·legal de tabac. El noi conduïa un vehicle amb placa de matrícula francesa. Després d'identificar-lo, els efectius van escorcollar el cotxe. A l'interior, hi van localitzar diversos paquets de color negre que estaven amagats a la part del darrere de l'automòbil. En total, contenien 6.250 paquets de tabac, provinents d'Andorra –3.250 eren de Camel i 3.000 de la marca Pall Mall–. Els policies van procedir aleshores a comprovar la legalitat de la mercaderia, que no disposava dels precintes de la Fábrica Nacional de Moneda y Timbre i que hauria tingut un valor en el mercat de 27.000 euros.

En una actuació similar, els Mossos d'Esquadra van arrestar el 25 de juny a Puigcerdà un home de 37 anys, de nacionalitat armènia i resident al municipi navarrès de Berriobeiti, pel mateix delicte. També va quedar detinguda la seva còmplice, de 49 anys, d'origen rus i veïna d'Antsoain, una població situada al nord de Pamplona.

Els acusats circulaven en una furgoneta quan van ser interceptats a la carretera N-260, entre les localitats d'All i Ger, a la Cerdanya. Una patrulla de paisà que efectuava tasques de vigilància a la zona per prevenir robatoris va observar que el conductor de la furgoneta anava a una velocitat molt lenta i, a més, tot indicava que portava sobrecàrrega a la part posterior. Els agents van trobar-hi a dins dotze caixes de cartró, que contenien 6.000 paquets de tabac, amb la comercialització dels quals es calcula que haurien pogut obtenir 26.100 euros.

Al febrer, la Guàrdia Civil també va comissar més d'11.000 paquets de tabac de contraban de dins de dos vehicles amb matrícula andorrana. Els conductors van aconseguir fugir després de detectar la presència policial al camí de la Tor de Querol. Els investigadors van observar que un dels automòbils circulava amb una roda punxada. Els ocupants van fer una maniobra brusca, van abandonar els turismes i es van escapar, de manera que no van poder ser detinguts. En comprovar l'interior dels vehicles, la Guàrdia Civil va descobrir diverses caixes de tabac de dues marques diferents, totes sense els corresponents precintes de la Fábrica Nacional de Moneda y Timbre. Es van comptar 11.500 paquets, valorats en 52.100 euros.

LA DATA

28.07.13
Els agents
van aturar de matinada el vehicle amb què circulava l'acusat. Duia el tabac amagat en paquets negres.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.