Successos

tribunals

Dos anys de presó per a l'acusat d'un xoc mortal a la Tallada d'Empordà

En la sentència, dictada ahir de viva veu, se li va suspendre la pena de presó amb el condicionant que no delinqueixi durant dos anys i que faci un curs d'educació viària

La titular del jutjat penal número 5 de Girona va imposar ahir dos anys de presó per un delicte d'homicidi imprudent a un veí d'Ullà, Rachid el Amriti, que l'11 d'octubre del 2009 va col·lidir frontalment amb el seu vehicle amb un ciclomotor, el conductor del qual va perdre la vida. La víctima, Alsan Jawo, tenia 22 anys i també residia a Ullà. El Amriti, que aleshores en tenia 19, va resultar il·lès. Tampoc no es va fer lesions un altre jove que viatjava amb ell a l'automòbil. El sinistre va tenir lloc a la una de la matinada a l'altura del punt quilomètric 354,8 de la C-31, a la Tallada d'Empordà, en un tram comprès entre Verges i Ullà. En la prova de detecció de consum de substàncies estupefaents, l'imputat va donar positiu i va ser detingut pels Mossos d'Esquadra per un delicte contra la seguretat del trànsit i per homicidi per imprudència. Al principi, el fiscal demanava quatre anys de presó per a l'acusat, sumats a la privació del dret de conduir vehicles de motor i ciclomotors durant un termini de cinc anys. Abans que comencés ahir el judici, però, l'advocada del jove i el fiscal van arribar a un acord. Van pactar la rebaixa a la meitat de la pena de presó sol·licitada inicialment pel ministeri públic, i que es retiri el permís de circulació a El Amriti per un període de cinc anys. En la seva compareixença davant la jutgessa, l'acusat va acceptar els fets que se li atribueixen. Malgrat que la víctima anava per l'altre sentit de la via –que és estreta i amb molt poc voral–, el sinistre es va originar mentre l'acusat intentava avançar un autocar i va topar de cara amb el ciclomotor.

Després de reconèixer que havia fet una maniobra temerària i que anava drogat al volant, la jutgessa va dictar la sentència in voce. La condemna final, però, va ser encara més petita, ja que va especificar que les parts també havien acordat la suspensió de la pena de presó a El Amriti, amb el condicionant que no delinqueixi durant dos anys i que faci un curs d'educació viària.

LA DATA

11.10.09
A la una de la matinada
es va produir l'accident. Es va desencadenar quan el cotxe intentava avançar un autocar.

LA XIFRA

22
anys
tenia la víctima, Alsan Jawo, que residia a Ullà. L'acusat, Rachid el Amriti, era veí de la mateixa població.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia