Successos

judicial

No hi va haver assetjament a la secretària d'Amer, segons els denunciats

L'alcalde, l'exalcaldessa i el primer tinent d'alcalde del municipi consideren que en tot cas era la denunciant qui obstaculitzava la bona marxa de l'Ajuntament

L'alcalde d'Amer, Albert Plana; l'exalcaldessa, Alba Serra; el gerent, Sergi Baulida, i el primer tinent d'alcalde, Narcís Junquera, van declarar dilluns al jutjat de Santa Coloma de Farners amb relació amb la denúncia per assetjament laboral presentada per la secretària interventora de l'Ajuntament, Concepción Aguilera, al juny. “Veig que és molt difícil que pugui prosperar la denúncia”, va explicar ahir l'advocat que representa les persones denunciades, Manel Mir. El lletrat hi va afegir que tots els que van declarar dilluns van negar cap mena d'assetjament laboral. “No hi havia cap assetjament cap a la secretària, és al revés, perquè ella amb les seves actuacions obstruïa i dificultava la bona marxa de l'Ajuntament”, va explicar l'advocat.

Avui continuen les declaracions relacionades amb aquesta denúncia, i està previst que acudeixin al jutjat els testimonis de Concepción Aguilera. En total són cinc, dels quals un és l'excomptable de l'Ajuntament Dolors Mach, que va ser acomiadada després que es descobrís que havia falsejat la signatura d'Alba Serra, quan encara era alcaldessa, segons van explicar fonts municipals.

Decrets d'alcaldia

Alguns dels elements de la denúncia –d'unes 70 planes– són decrets d'alcaldia, com ara el del nomenament del gerent, Sergi Baulida, quan Alba Serra encara era alcaldessa. També altres decrets en què se li reclamen papers. “Ella interpreta que amb el nomenament del gerent se li treien funcions, però es va fer per a una millor gestió administrativa”, explica Manel Mir.

L'alcalde, Albert Plana, va treure importància ahir a la querella. “En tot cas hauria de ser jo, el querellat”, va dir, en referència a les dificultats que li posava Aguilera. Entre aquestes dificultats, Plana recorda els entrebancs per accedir a documents i la impossibilitat d'accedir al despatx de la secretària –on hi havia tots els expedients municipals– quan ella no hi era, ja que el tenia tancat amb pany i clau. “La secretària interventora va presentar la denúncia el mes de juny passat, quan feia tot just tres mesos que jo era alcalde; quin assetjament vaig poder fer en aquest temps?”, es preguntava ahir Albert Plana. De fet, però, sembla que el gruix de la llista de greuges de Concepción Aguilera fa referència a l'època en què Alba Serra va ocupar l'alcaldia.

LA FRASE

No hi havia assetjament a la secretària, en tot cas és al revés, ella dificultava la marxa de l'Ajuntament
Manel Mir (advocat)

LA XIFRA

5
testimonis
està previst que declarin avui, proposats per la secretària amb relació al cas. Un és l'excomptable.

Suspesa de feina, però no de sou, des de fa un mes

Concepción Aguilera va ser suspesa de feina el dia 9 de desembre, després que l'Ajuntament li obrís un expedient per faltes diverses, entre les quals, absències no justificades i incompliment de decrets d'alcaldia. A més, en l'expedient també s'exposaven exemples de falta de respecte envers polítics i altres treballadors de l'Ajuntament. Mentre s'instrueix l'expedient, Aguilera està suspesa de feina, però continua percebent el sou base, sense complements.L'Ajuntament, mentrestant, va nomenar secretària accidental Pilar Fontàs i, per garantir un accés ordenat als expedients municipals, a la porta del despatx que ocupava Aguilera hi ha un full on qualsevol que entri ha d'escriure el seu nom i la data, i el motiu pel qual entra al despatx.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia