Successos

policial

Sis detinguts per quatre robatoris a Sant Hilari

Tres d'ells van assaltar ahir de matinada la deixalleria, una botiga i un restaurant, i a la tarda tres lladres més van actuar a l'Schlecker

Els pispes van ser enxampats ‘in fraganti' pels vigilants

Els vigilants municipals de Sant Hilari Sacalm van enxampar ahir in fraganti sis lladres que estaven assaltant diversos establiments del poble. Alguns dels delinqüents són multireincidents, que acumulen una vintena de causes judicials pendents. En total, s'atribueix als detinguts fins a quatre robatoris en un sol dia.

Els tres primers fets delictius van tenir lloc entre la una i les tres de la matinada. El primer objectiu dels pispes va ser la deixalleria municipal. Armats amb una pota de cabra metàl·lica, vestits amb jerseis de diversos colors i amagats sota una caputxa, els tres lladres van forçar la porta d'entrada i van accedir a les instal·lacions consistorials. Segons fonts properes a la investigació, els assaltants van estar remenant a la recerca d'objectes de valor. Finalment es van endur de botí una televisió i altres objectes electrònics de poc valor que hi havia allà.

El segon objectiu dels lladres va ser l'Eureka, una botiga del centre del poble, a la plaça Gravalosa, on venen loteria, llaminadures i fruita seca, entre d'altres. Els pispes van fer servir el mateix mètode que a la deixalleria municipal, però aquest cop amb més violència. Van rebentar la porta d'entrada amb la pota de cabra i van arrancar el sistema d'alarma que hi ha instal·lat a l'establiment. Un cop dins la botiga, els delinqüents van començar a remenar tots els calaixos. Però, malgrat la destrossa, finalment els lladres se'n van anar amb les mans buides.

Sense moure's gairebé d'allà mateix, els tres lladres es van desplaçar a pocs metres, fins a la plaça de les Guilleries, on hi ha el bar Disbarat. Allà van intentar accedir-hi per una porta lateral, forçant el pany. Però, mentre ho provaven, un veí els va detectar i va trucar als vigilants municipals. Fins al lloc dels fets es va desplaçar la vigilant, que va enxampar els tres lladres quan manipulaven la porta d'entrada a l'establiment. Els va donar l'alto, però ells, en veure-la, van fugir corrents fins al cotxe, i van prémer l'accelerador a tot gas. Abans, però, la vigilant municipal va poder apuntar la matrícula, i avisar de seguida els Mossos d'Esquadra. Llavors la policia catalana va donar l'alerta a totes les patrulles sobre el model i número de placa dels delinqüents. L'operació va donar els seus fruits, ja que hores més tard una patrulla dels Mossos va detenir els lladres quan circulaven per la C-25 a Manresa. Els mossos no han pogut trobar cap empremta dactilar perquè els lladres duien guants.

Furt de cosmètics

Ja a la tarda, pels volts de les sis, una trucada d'una treballadora de l'Schlecker va donar l'avís que havia entrat a l'establiment un grup de cinc romanesos que estaven fent moviments molt sospitosos. Fins al carrer Barcelona es van desplaçar altre cop dos vigilants. L'estratègia va ser esperar-los fora, i impedir que entressin més clients a la botiga. Un cop l'establiment va estar buit, els dos vigilants van anar cap als sospitosos, que efectivament duien amagats productes de cosmètica i de neteja per valor d'uns 400 euros. Va ser llavors quan els vigilants els van emmanillar i els van introduir dins el cotxe patrulla. Posteriorment els Mossos d'Esquadra es van fer càrrec dels detinguts, que són de nacionalitat romanesa. El que en té menys té 15 causes pendents amb la justícia.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia