Successos

Un contracte de serveis socials de Tarragona, als jutjats

La CUP, que ho va denunciar al ministeri fiscal el 2013, es persona en la causa perquè hi ha secret de sumari

La denúncia que el juliol del 2013 va fer la CUP de Tarragona perquè el ministeri fiscal investigués les presumptes irregularitats en la contractació de serveis a l'empresa Inipro per la regidoria de Serveis Socials ha arribat al jutjat. Ahir, representants de la CUP no només van informar que el jutjat d'instrucció número 1 de Tarragona està instruint la causa, sinó que van fer públic que dimecres el partit es va personar en la causa després de saber que se n'havia ordenat el secret de sumari. “Entenem que són uns fets que no poden quedar impunes i hem d'estar allà per veure què passa i poder fer els passos que considerem oportuns”, deia la militant Aitana de la Varga, que també advertia que podria no ser un cas aïllat.

Els fets es remunten al 2013, quan es van denunciar públicament irregularitats de l'Institut Municipal de Serveis Socials (IMSS) en la contractació de serveis d'ajuda i integració als immigrants a l'empresa Iniciatives i Programes SL (Inipro), una empresa afí al PSC a la qual, entre altres irregularitats, s'hauria renovat fins a dues vegades la prestació de serveis sense fer cap concurs públic. En aquells moments, l'Ajuntament de Tarragona va reconèixer “errors burocràtics” en el procés, tot i defensar que no s'havia comès cap irregularitat. No obstant això, es va acceptar la dimissió del gerent de l'IMSS i, tot i que en aquells moments la titular de la regidoria, Victòria Pelegrín, va mantenir les seves funcions, el cert és que en la posterior remodelació del govern la regidoria va passar a les mans de Javier Villamayor.

A l'única formació a la qual no van convèncer les explicacions va ser a la CUP, que, tot i no ser present a l'Ajuntament, va presentar una denúncia a la fiscalia perquè investigués el cas per suposats delictes de prevaricació, tràfic d'influències i malversació de fons públics. La denúncia no només va ser admesa a tràmit, sinó que ara s'han vist prou indicis per activar-ne una investigació.

La reacció

Ahir, des de l'Ajuntament de Tarragona es van limitar a informar que no tenien cap notificació al respecte i que estaven oberts “a explicar el que es demani de l'IMSS i a col·laborar amb la justícia en el que faci falta”.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia