Administracions

La CUP veu “mala praxi” més enllà del cas Inipro

Demana a l'Ajuntament de Tarragona que posi fi a les contractacions irregulars

Critica que l'oposició del mandat passat no denunciés els fets

La CUP fa un toc d'alerta a l'equip de govern a l'Ajuntament de Tarragona i li exigeix que resolgui altres “males praxis” similars a la investigada pel jutjat d'instrucció número 1 en el conegut com a cas Inipro, que afecta l'Institut Municipal de Serveis Socials (IMSS). La formació, que va ser la denunciant del cas a fiscalia i està personada com a acusació, sospita que el fraccionament de contractes i la seva pròrroga de forma irregular són mecanismes “habituals” en el funcionament del consistori tarragoní per evitar la convocatòria de concursos. “Hem demanat documentació sobre totes les empreses municipals, i si detectem altres casos similars, els denunciarem”, va advertir Laia Estrada, portaveu de la CUP a Tarragona.

La formació va reivindicar-se ahir com a únic partit denunciant del cas Inipro, que divendres passat va esclatar amb tot un seguit d'escorcolls de la Guàrdia Civil a edificis municipals, inclòs l'ajuntament. La investigació, sota secret de sumari i de moment sense imputats, es refereix a la contractació de l'empresa Inipro per part de l'IMSS entre el 2010 i el 2013, amb un procediment que el mateix govern ha reconegut com a irregular administrativament. La companyia és considerada propera al PSC, partit que governa des del 2009 a Tarragona.

“CiU i el PP van demanar explicacions al ple quan va esclatar el cas la primavera del 2013, però després es van conformar amb la dimissió del gerent”, va detallar el regidor Jordi Martí Font. La CUP també va recordar que l'oposició del mandat passat es va abstenir en la votació dels comptes de l'IMSS i no van denunciar els fets, tot i ser coneixedors de les irregularitats.

“Premi” a l'exgerent

La formació va carregar contra el fet que l'exgerent de l'IMSS, Antonio Muñoz, fos recol·locat per l'Ajuntament a l'àrea de Salut malgrat haver dimitit amb relació al cas. “Resulta sorprenent que se'l premiés malgrat la seva gestió nefasta”, va dir Estrada, que va avançar que vigilaran perquè no es faci servir cap “treballador de base” de l'IMSS com a “cap de turc” del cas.

LA FRASE

No pot continuar havent-hi més irregularitats, o acabaran amb moltes imputacions
Jordi Martí Font
Regidor de la CUP a l'Ajuntament de Tarragona


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia