Successos

Busquen un dels acusats d'un assalt violent a Cornellà

Un dels dos germans imputats està en parador desconegut

Té pendent de complir una pena de presó

L'Audiència de Girona estava previst que fos el marc ahir d'un judici contra Juan José i David López Peláez, dos germans acusats de cometre un assalt violent a Cornellà del Terri, el 21 de setembre del 2009. La sessió, però, es va suspendre i es va assenyalar per al 19 de novembre perquè Juan José està evadit de la justícia. El magistrat va explicar que com que està en parador desconegut, l'Audiència no li va poder fer arribar la citació formal per tal que acudís a la vista. La policia judicial, no obstant això, s'havia encarregat de trucar-li per telèfon, hi va aconseguir contactar i ell s'havia compromès a comparèixer. Com que no va ser així, el jutge va manifestar que se “l'intentarà localitzar un cop més”. En el supòsit que se l'intercepti, Juan José està pendent d'ingressar a la presó per complir una pena que se li va imposar per un altre assumpte que va ser jutjat a Manresa, i pel qual consta sentència ferma. El seu germà David sí que va acudir ahir al judici i va expressar la seva voluntat que es fes. La seva advocada va mostrar davant del tribunal, precisament, la seva oposició que se suspengués. El seu client va assegurar que no té res a veure amb el succés que se li imputa, va dir que és empresari i que l'acusació el pot perjudicar i que, per tant, el seu objectiu és que es faci la vista per demostrar “la seva innocència”. La sala, però, va acordar la suspensió davant la previsió que “és possible trobar Juan José” i per estalviar a les víctimes que hagin de passar pel mal tràngol de relatar dues vegades la situació que van patir.

La fiscal demana disset anys i mig de presó per a cadascun dels processats. Segons el ministeri públic, van actuar presumptament amb dues persones més, que no han pogut ser identificades. En el moment de perpetrar el robatori a casa d'un promotor de Cornellà i la seva esposa, es van tapar amb passamuntanyes i duien cinta d'embalar, brides, ganivets i una pistola pneumàtica. Mentre un d'ells es va quedar al cotxe vigilant, els altres van abordar el matrimoni, els van lligar i els van indicar que volien diners. Els van intimidar amb l'arma, van colpejar l'home, li van clavar un ganivet a la cuixa i els van sostreure 9.000 euros.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia