Jutgen un home acusat d'haver matat una dona embolicant-li el cap amb cinta d'embalar, a Taradell

Un tribunal popular de l'Audiència de Barcelona va començar a jutjar ahir Francisco Javier Zamora Jiménez, de 28 anys, acusat d'haver assassinat una dona equatoriana, que va morir asfixiada en haver-li embolicat tota la cara amb cinta d'embalar. La fiscal sol·licita que sigui condemnat a 30 anys de presó per un delicte d'assassinat amb traïdoria i acarnissament, un delicte de robatori, per prendre el mòbil a la víctima, i una temptativa de robatori, en intentar sostreure 600 euros del seu compte corrent. Zamora va declarar-se innocent i el seu advocat en va demanar la llibertat.

Els fets van passar la tarda de l'11 d'agost del 2006, quan Rafaela Díaz, de 48 anys, que vivia en un pis compartit a Vic, va anar a treballar (cuidava una persona gran) i va pujar al cotxe de l'acusat. Segons la versió de la fiscalia, Zamora va dur-la a un camí forestal, proper a Taradell. Allà va lligar-la de mans i peus amb cinta d'embalar i després va cobrir-li tota la cara amb cinta d'embalar, fet que va provocar que morís d'asfixia i amb un gran patiment, segons la fiscalia. El cadàver, amagat entre matolls, va ser trobat dos dies després per uns veïns i Zamora va ser detingut vuit mesos després, acusat de ser l'autor d'aquest «salvatge crim», segons la qualificació de la fiscal.

Cap prova directa

L'advocat de l'acusat, Jordi Navarro, va alertar el jurat que «no hi ha cap prova directa» que demostri que Zamora va ser l'autor del crim. Va precisar que els Mossos van detenir Zamora per un cas en una benzinera «del qual va sortir absolt i van aprofitar per imputar-li el crim». Va afegir, a més, que al cadàver de la dona van aparèixer almenys restes d'ADN de tres homes, i que «Díaz era una dona fàcil perquè pujava al cotxe de tothom».



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.