Els acusats de voler raptar la filla d'un empresari a Tona neguen haver planejat el segrest

Els tres suposats membres d'una banda que volia raptar la filla d'un empresari de la construcció de Tona (Osona) el 2007 asseguren que mai van acordar dur a terme el segrest i que només es coneixien de vista. L'Audiència de Barcelona va començar a jutjar ahir Enaimer Enrique Naranjo, Andrés Julián Naranjo i Ayda Yamile Delgado, que s'enfronten a cinc anys de presó. Al banc dels acusats falta el suposat líder de la banda, David Martínez, que va aprofitar que estava en llibertat provisional per fugir abans de la celebració del judici i ha estat declarat en rebel·lia.

La fiscalia manté que els processats volien segrestar la filla de l'empresari Ramon Blázquez el febrer del 2007, quan tornés de deixar les filles a l'escola. Pensaven col·locar-li un collar bomba simulat i retenir-la en un cobert a la Quar (Berguedà) per poder exigir un rescat d'1,5 milions d'euros al seu pare. El pla, però, se'n va anar en orris unes hores abans de posar-se en marxa, ja que els Mossos van enxampar el suposat líder de la banda conduint begut –acompanyat d'Andrés Naranjo, que també anava ebri– i van descobrir les seves intencions.

Els tres acusats van negar ahir la seva participació en els fets, malgrat que Andrés Julián Naranjo va declarar en el seu moment als Mossos que havien planejat el segrest i que ell havia acordat cobrar 300.000 euros del rescat. Ahir, però, Naranjo va dir que quan va declarar estava «tan borratxo» que no se'n recorda de res. La víctima, per la seva banda, va relatar que quan els Mossos li van comunicar que volien segrestar-la va entrar «en xoc» i que, durant un temps, li va fer «pànic» sortir sola de casa. El seu pare, que també va declarar, va explicar que el líder de la banda va treballar a la seva empresa al final del 2006 i que estava molt interessat a conèixer detalls de la seva família.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.