Saura homenatja els cinc bombers morts en l'incendi d'Horta de Sant Joan

El conseller va lloar la tasca del cos en la inauguració de les obres al parc de Tremp i un altre acte a Lleida

Saura va fer les declaracions durant la inauguració de la reforma i ampliació del parc de bombers de Tremp, emmarcat dins dels actes d'homenatge a tots els bombers que ha tingut, al llarg dels anys, la ciutat. El conseller va recordar que la campanya de prevenció d'incendis d'aquest estiu ha estat «molt complicada», fet que justifica la inversió de 52,5 milions d'euros per a «la renovació i modernització que des de fa uns anys estem fent als parcs de bombers i en tots els temes de seguretat per fer front a les emergències». A Horta de Sant Joan van cremar més de 1.000 hectàrees, en un incendi que els bombers van trigar 15 dies a extingir totalment.

Les obres de Tremp han costat 2,2 milions d'euros dels prop de 8 destinats a la Regió d'Emergències de Lleida. A l'acte, també hi han assistit el secretari general d'Interior, Joan Boada; el president del Consell Comarcal del Pallars Jussà, Ricard Pont; el director dels Serveis Territorials del Departament d'Interior a l'Alt Pirineu i Aran, Àngel Joval; i el cap de la Regió d'Emergències, Jordi Solà.

Després de l'homenatge, Saura va inaugurar l'exposició itinerant que aquest any ha visitat diverses comarques de Lleida Bombers: abnegació i servei demarcació de Lleida 1885-2008, i aplega imatges dels serveis més significatius que els bombers han fet a les comarques de Lleida en els darrers 124 anys. Les fotografies es van localitzar gràcies a la recerca feta per la Regió d'Emergències de Lleida, consultant fons documentals de tots els parcs de bombers de la demarcació, d'ajuntaments i d'arxius públics i privats.

Un altre acte, a Lleida

Divendres a la tarda, Saura també va participar en un altre acte d'homenatge als cinc bombers que van morir en l'incendi de la Terra Alta. Va ser un acte íntim, a les instal·lacions del parc de bombers de Lleida, i hi van assistir les famílies dels cinc bombers, que el mes passat van anunciar que es personarien com a acusació particular contra Interior. Després dels parlaments, es va projectar un vídeo amb imatges dels cinc professionals i es va fer una ofrena floral al davant de l'alzina que van plantar al jardí. Les arrels de l'arbre es van cobrir amb terra portada de cadascuna de les set regions d'emergències en què es divideix Catalunya, i es va regar amb aigua provinent del municipi de Riba-roja d'Ebre.

Al final de l'homenatge, Saura va descobrir una placa commemorativa amb la inscripció En record dels bombers que no han tornat. Els vostres companys no us oblidem, i es van fer sonar durant 30 segons les sirenes d'emergència del parc, també en record dels homenatjats.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.