Successos

Seguretat

Alella i Masnou, en alerta pels robatoris a domicilis

Engeguen campanyes perquè els veïns notifiquin a la policia que no són als seus habitatges en període de vacances

Es vol actuar amb rapidesa en el cas que els lladres entressin a les cases

Els Ajuntaments d'Alella i el Masnou –totes dues poblacions del Baix Maresme– volen estar en alerta pels robatoris a l'interior dels domicilis en època de vacances, quan la gent marxa de casa seva i l'habitatge queda buit. Per això han posat a disposició del ciutadà un servei, d'acord amb les seves policies locals, per actuar amb rapidesa en el cas que es produeixi algun robatori als habitatges.

A Alella, des de la regidoria de Civisme, s'ha activat el servei de notificació d'absències domiciliàries. Es tracta d'una mesura preventiva que té per objectiu prevenir robatoris i agilitar les gestions en els casos en què algú sigui víctima d'un robatori o qualsevol incident a casa seva mentre és fora del domicili perquè està de vacances o per altres motius. Per acollir-se a aquest servei s'ha d'omplir un formulari i fer-lo arribar a les dependències policials o a l'oficina d'atenció ciutadana.

En el cas del Masnou, la regidoria de Seguretat Ciutadana ha posat en marxa la campanya Vacances Segures. Un servei que té també per objectiu reaccionar de manera àgil i eficient per poder atendre les gestions en els casos que algú sigui víctima d'un robatori o hi hagi un incident a casa seva mentre és de vacances. Els interessats també han d'omplir un formulari. En el cas dels establiments comercials del Masnou que vulguin disposar d'aquest servei, cal que se n'informin a les dependències de la policia local, ja que hi ha una altra aplicació específica per a aquest sector que funciona des de fa temps.

L'alcalde d'Alella, Andreu Francisco (ERC), va explicar que, tot i que
fa temps que s'està duent a terme, aquest és el primer any que “es fa públic de
manera formal aquest servei, que dóna valor afegit a la seguretat ciutadana”. “Des de fa anys s'han incrementat els robatoris amb força als domicilis a escala general, i Alella no n'és cap excepció”, va comentar Francisco.

Per la seva banda, l'alcalde del Masnou, Jaume Oliveras (ERC), va manifestar: “Tot i que el Masnou és un municipi relativament tranquil, aquesta és una bona mesura.” “És un servei necessari per a l'estiu i hi hem donat una dimensió més gran de cara a la tranquil·litat dels que marxen de vacances”, va dir l'alcalde, que va recordar que el Masnou no té el problema de les urbanitzacions, que sí que hi ha en d'altres municipis de l'entorn.

Reforç a Teià

Finalment, l'Ajuntament de Teià, un altre dels municipis del Baix Maresme, també va anunciar que en les últimes setmanes la policia local ha reforçat les operacions de vigilància i control en diversos punts del municipi per evitar qualsevol repunt de l'activitat delictiva. Enguany, el nombre de robatoris a Teià ha pujat a una trentena. En aquest sentit, la policia local del municipi també recomana extremar les precaucions.

LA FRASE

S'han incrementat els robatoris amb força als domicilis a escala general, i Alella no n'és cap excepció
Andreu Francisco
Alcalde d'Alella
És un servei necessari a l'estiu de cara a la tranquil·litat dels que marxen de vacances
Jaume Oliveras
Alcalde del Masnou


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia