Successos

policia

tràfic de drogues

Desarticulada una xarxa que traficava en locals d'oci nocturn de Barcelona

L'operació dels Mossos va comportar sis detencions per distribució de droga a l'exterior de diversos establiments i a l'interior d'un bar de la capital catalana

Els Mossos d'Esquadra han desmantellat una xarxa de venda i distribució de drogues que operava a l'entorn de diversos locals d'oci nocturn i prostíbuls de Barcelona. L'operació policial es va dur a terme l'11 d'agost, tot i que els Mossos la van donar a conèixer ahir.

En la batuda es van detenir sis persones d'entre 31 i 46 anys. Els detinguts són tres homes de nacionalitat espanyola i un xilè, i dues dones de nacionalitat romanesa, amb domicili a Barcelona i Martorelles. Els agents van comissar haixix, cocaïna, marihuana, munició i més de 35.000 euros en quatre escorcolls efectuats en un bar i els domicilis dels presumptes narcotraficants.

De dia i de nit

La investigació es va iniciar a finals de maig, quan els Mossos van constatar l'existència d'un grup criminal establert a Barcelona que es dedicava al tràfic de drogues. Segons la informació facilitada per la policia, l'organització disposava d'una estructura jeràrquica amb rols perfectament definits per a cadascun dels seus membres. L'activitat delictiva es repartia entre la franja horària de nit i matinada per un grup i durant el dia per l'altre.

La manera de funcionar en el primer cas es basava a satisfer la demanda de persones que estaven en discoteques o prostíbuls. Les transaccions es feien a l'exterior dels locals. L'altre cap del grup traficava de dia, principalment amb la connivència d'un cambrer d'un bar de Barcelona, que també ha quedat arrestat. Els consumidors anaven al bar quan volien comprar la droga prèvia trucada telefònica i la transacció es feia a l'interior del local.

Desmantellat un laboratori a Gavà

Redacció

La Guàrdia Civil ha desarticulat una banda que es dedicava al tràfic d'heroïna procedent dels Balcans i Turquia que operava a Barcelona i a Tarragona, i que processava i adulterava la droga en un sofisticat laboratori instal·lat en un pis a Gavà. En l'operació, anomenada Cromanyó, es va detenir set persones, de nacionalitat búlgara i albanesa. A més, els agents van confiscar 38 quilos d'heroïna, vuit de cocaïna i 50 de productes químics destinats a l'adulteració de la droga. Així mateix hi van trobar una premsa hidràulica i una arma curta amb silenciador i munició.

L'operació policial, dirigida per un jutjat i la fiscalia antidroga de Pontevedra, es va iniciar quan la Guàrdia Civil va tenir coneixement d'una organització a Catalunya molt estructurada dedicada al tràfic de drogues. Els seus membres van ser sotmesos a una discreta vigilància que va acabar amb l'entrada al pis de Gavà i amb escorcolls a altres domicilis de Barcelona, Castelldefels, Gavà, Rubí, Salou i Reus, on es van trobar diners i vehicles de gamma alta.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia