Successos

Imputada una netejadora pels estralls a l'escola d'Hostalric

Els Mossos responsabilitzen la treballadora de dos incendis, dos robatoris i danys causats entre el 28 de març i el 23 de maig

L'empleada assegura que és innocent i encara treballa al col·legi

Els Mossos d'Esquadra han imputat a una treballadora de la neteja els estralls causats a l'escola Mare de Déu dels Socors d'Hostalric entre el 28 de març i el 23 de maig. La policia considera que l'empleada de la neteja, de 59 anys, és responsable de dos incendis, dos robatoris i danys causats al centre. L'acusada, però, assegura que és innocent i encara treballa a l'escola.

Els Mossos d'Esquadra consideren que la netejadora és responsable de l'onada d'incidents i afirmen que va actuar per despit. El representant de la dona ho nega i diu que “no pot haver actuat per despit perquè no ha fet res”.

Els agents li atribueixen dos incendis (el 28 de març i el 23 de maig), dos robatoris (els dies 11 i 14 d'abril) i altres danys causats al centre. En concret, els agents sostenen que la treballadora hauria provocat el trencament de cinc netbooks, un ordinador portàtil i una torre d'ordinador, que van ser trobats al terra del pati l'1 d'abril. A més, l'empleada hauria tallat el 23 de maig els cables d'uns ordinadors de la biblioteca.

De tota manera, l'advocat considera que la treballadora és del tot innocent. “Ella no ha fet absolutament res.” El lletrat indica que l'empleada ha declarat el mateix els dos cops que ha anat a declarar, primer com a testimoni i després com a imputada.

La treballadora ja no tenia les claus de l'escola ni accés a l'alarma quan hi va haver l'últim incident al centre, el dels cables del 23 de maig. Segons l'advocat, la policia local feia un servei de vigilància de 24 hores al col·legi, i la treballadora hi tenia restringida l'entrada, igual que molta altra gent.

Els Mossos consideren que rere els dos incendis –intencionats, segons les anàlisis de la policia científica– hi ha la treballadora. Al març es van cremar estris de jardineria de mestres i alumnes, i al maig es va inutilitzar el gimnàs. L'onada d'incidents va fer que l'Ajuntament decidís instal·lar càmeres de vigilància a l'escola.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia