Més de 7.000 gironins visiten la nova seu de la Generalitat a Girona

Èxit de la jornada de portes obertes de la diada per visitar l'edifici

Les visites guiades, que duraven uns 50 minuts, començaven al pati interior que s'ha fet entre l'edifici històric del segle XVII, l'ampliació de la casa de convalescència del segle XVIII i l'edifici de nova construcció. El pati interior serà de lliure accés i de pas de dilluns a dissabte en horari diürn i d'allà es podrà accedir al bar restaurant que hi haurà en aquest espai. La segona parada es feia a l'espai de 1.200 metres quadrats que ocuparà l'oficina d'atenció al ciutadà, i la tercera parada permetia visitar l'estany interior i l'escultura que s'hi ha ubicat, Tors de Venus, d'Arístides Maillol. D'allà, la visita passava al tercer pis, just sobre una vista de la Gran Via, en l'espai que ocuparan els serveis del PTOP i de Salut. La major impressió per als visitants va suposar l'entrada a l'edifici històric, amb les encavallades de fusta i el marbre de l'última planta. Fora de la visita es podia passejar lliurement pel Pati de les Magnòlies, el vestíbul, amb la ceràmica original restaurada del segle XVII, i l'auditori.

Trasllat de sant a sant

El procés de trasllats dels departaments de la Generalitat a la nova seu del govern, a l'antic hospital de Santa Caterina, encara dura. El dia de Sant Jordi, bona part de la delegació ja estrenava les instal·lacions, que també aniran ocupant els altres departaments. Tot i que, segons està previst –i resulta curiós– no serà fins per Sant Joan que es completi definitivament el procés i l'edifici entri ja un ple rendiment.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
Regne Unit

Detenen dues veteranes activistes per atacar la Carta Magna

Barcelona
Afganistan

Les inundacions a Baghlan deixen uns 300 morts

Barcelona
SOCIETAT

Neixen polls de falcó pelegrí al Port de Tarragona, el segon cop en deu anys

TARRAGONA
MEDI AMBIENT

Primera instal·lació fotovoltaica amb doble orientació est-oest a la UdL

LLEIDA
SOCIETAT

La Transéquia genera un impacte econòmic al Bages de 300.000 euros

MANRESA

Mor el conductor d’un cotxe en un xoc frontal amb un autocar

SALDES
MEDI AMBIENT

Tarragona, distingida com a municipi compromès amb la biodiversitat marina

TARRAGONA

Foc forestal a Batea que s’estén cap a l’Aragó

BATEA

Manresa reprèn les obres de rehabilitació de la Torre Lluvià

MANRESA