Administracions

Administracions

El nou pla d’igualtat de gènere d’Esplugues inclou 81 mesures

L’Ajuntament d’Esplugues s’ha dotat d’un nou pla d’igualtat de gènere per a la ciutadania, el quart d’aquestes característiques, que inclou un total de 81 mesures i estarà vigent fins al 2028. Entre d’altres, destaquen la incorporació de clàusules de gènere als contractes municipals, la creació d’una xarxa d’establiments aliats contra les violències masclistes i l’oferta de serveis de cura en equipaments municipals.

Segons assenyalen fonts municipals, el document que va aprovar l’últim ple està estructurat en sis línies estratègiques: el compromís amb la igualtat, les accions contra les violències masclistes, la promoció dels drets de les dones, la transmissió d’una cultura igualitària, l’impuls a una organització dels temps equilibrada i el reconeixement del lideratge femení.

Així, entre altres mesures, s’elaborarà el pla local de seguretat amb perspectiva de gènere. S’impulsarà el coneixement entre la ciutadania de serveis del Centre d’Informació i Recursos per a Dones Vil·la Pepita i es crearà un servei de psicologia infantojuvenil en aquest equipament. Es treballarà per una pràctica esportiva paritària i la millora de l’espai públic amb perspectiva de gènere i el dret a la salut. També es fomentarà la coeducació en diferents espais i es promourà la coresponsabilitat amb accions com ara la instal·lació de canviadors de bolquers als lavabos femenins i masculins dels equipaments municipals, entre altres accions.

El pla d’igualtat de gènere per a la ciutadania s’ha elaborat en col·laboració amb la ciutadania. La fase de diagnosi va incloure una enquesta en la qual van participar 59 persones i un taller amb 12 participants.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia