Administracions

La meitat d'ajuntaments no reten comptes a la Generalitat

Els comptes municipals del 2009 corresponents a 447 ajuntaments no han estat presentats encara a la Sindicatura

No poden rebre subvencions ni transferències del govern fins que no compleixin la llei

Poc menys de la meitat dels ajuntaments no han presentat encara els comptes de l'exercici 2009 a la Sindicatura de Comptes i no poden rebre subvencions ni transferències de l'administració catalana perquè incompleixen la llei aprovada aquest any i que condiciona una cosa a l'altra. Són 447 municipis del total de 946 que, ahir, el dia en què la Sindicatura va fer pública la llista, encara no ho havien fet. Són un 47% del total d'ajuntaments del país, entre els quals hi ha ciutats com ara Badia del Vallès, Granollers, Martorell, Santa Coloma de Gramenet, Premià de Mar, Palafrugell, Tàrrega o Salou. La nova llei de la Sindicatura insta la Generalitat a suspendre la tramitació de subvencions i transferències de la institució a aquells ajuntaments que no hagin retut els comptes. En tractar-se d'any electoral, però, el govern català ha prorrogat el pressupost de l'any passat amb tots els ajustos financers adoptats aquest any i haurà de ser el nou govern de CiU el que prevegi aquestes restriccions en el seu primer pressupost segons s'apunta des del Departament d'Economia.

La suspensió es manté fins que els ens afectats no acreditin que ja han presentat els comptes. Des de la Sindicatura s'explica que, entre els ajuntaments afectats, n'hi ha que han presentat la comptabilitat però de manera incompleta. Hi ha 129 municipis més que ho han fet però fora del termini que estableix la llei, que finalitzava al 15 d'octubre. Per altra banda, 370 ajuntaments, el 39%, han entregat la documentació a temps. Diputacions, consells comarcals i entitats municipals o metropolitanes també hi estan obligats. Dels 1.128 ens locals de Catalunya, un 38,2% han complert a temps l'obligació, un 20% més que abans de la llei.

k

Trobareu les llistes de la Sindicatura a www.elpunt.cat

447
municipis
encara no han presentat els comptes corresponents a l'exercici del 2009 a la Sindicatura
129
municipis
han presentat els comptes entre el 15 d'octubre i ahir, fora del termini que determina la nova llei
12
Consells comarcals
tampoc havien retut els comptes ahir, quan la Sindicatura va publicar la llista
370
municipis
han retut la comptabilitat a l'organisme fiscalitzador fins al 15 d'octubre, data límit que estableix la llei

Els comptes del 2008 pendents

A més, encara hi ha 40 ajuntaments del país que no han presentat la comptabilitat corresponent a l'exercici del 2008. Des del 15 d'octubre ençà, n'hi ha força que han regularitzat la situació però ahir encara no ho havien fet Abrera, Alcanó, Alfarràs, l'Ametlla de Mar, Arbeca, Badia, Bausen, Bellcaire d'Urgell, Bonastre, Bovera, Capellades, Colomers, Cunit, Corbera, Fogars de Montclús, les Franqueses del Vallès, Gironella, la Llacuna, Masllorenç, Massalcoreig, Massanes, Mediona, Montmaneu, Montornès del Vallès, la Nou de Berguedà, Olvan, Oliola, Orpí, Osor, Premià de Dalt, la Quar, Roda de Berà, Saldes, Sant Pere Sallavinera, Sant Quintí de Mediona, Sant Vicenç de Montalt, Santa Susanna, Teià, Vilallonga del Camp i la Vilella Alta. També els queden pendents de presentar els comptes del 2009 a dotze consells comarcals.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
SALUT

Alerten de llaminadures amb un component del cànnabis

BARCELONA

L’Ajuntament de Mataró ha d’indemnitzar amb 49.000 euros una extreballadora

mataró
URBANISME

Roquetes vol quedar exclosa de la zona inundable per poder construir

ROQUETES

Denuncien una “sobreocupació crònica” del centre d’acollida de la Misericòrdia

girona
AGRICULTURA

Els regants del Llobregat seran compensats per les llavors que no puguin plantar

BARCELONA
SERVEIS

Afectades l’R2 sud, R14 i R15 per un tren avariat entre Garraf i Sitges

sitges
llengua

Els centres sanitaris hauran d’atendre els usuaris en la llengua que triïn

barcelona
SOCIETAT

El Palau de Congressos torna a acollir ExpOtaku Tarragona

TARRAGONA
INFRAESTRUCTURES

Adjudicada la tercera fase de la via per a ciclistes i vianants entre Reus i Cambrils

REUS