La URV formarà voluntaris als barris de Tarragona perquè informin de les pudors

En un intent més de mirar de trobar l'origen de les pudors que afecten Tarragona des de fa alguns mesos, l'àrea de Medi Ambient del consistori va presentar ahir als representants de les associacions veïnals un nou programa de detecció del focus emissor de les pudors, en el qual els veïns seran els actors principals. La iniciativa, en què col·laboren la URV i l'Associació Empresarial Química de Tarragona (AEQT), consisteix a estendre una xarxa de col·laboradors voluntaris –formats per tècnics i professors de la Universitat– al màxim nombre d'indrets de la ciutat perquè informin detalladament la URV de les característiques de la pudor detectada. La informació recollida s'inclourà en una base de dades de la URV que servirà per comprovar-la amb informes futurs, ja que aquests voluntaris –no va transcendir el nombre de persones que seran– col·laboraran durant un període prolongat amb la URV de manera anònima.

La regidora de Medi Ambient de Tarragona, Carme Crespo, va deixar clar que aquest sistema tampoc no comportarà una solució immediata al problema, però es va mostrar esperançada després d'admetre que a Alcover fa deu anys que funciona amb bons resultats. Els veïns consideren que és una gran oportunitat per avançar, però van exigir també la implicació i la participació directa de totes les empreses químiques.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.